A 21. század bölcsődéje Albertirsán

2010. november 22.
Még ebben a hónapban átadják a teljesen felújított és kibővített bölcsődét Albertirsán. A tervek szerint decemberben már 21. századi környezetben, sószobával és tornahelyiséggel várja az intézmény a település legkisebb lakóit.

Albertirsán 1954-ben nyitották meg az első idénybölcsődét, majd az igények növekedésével két év múlva egy 20 férőhelyes állandó intézményt hoztak létre. 1977-ben átadták a 40 férőhelyes korszerű, új intézményt, amely a lakosság összefogásával épült fel. A kilencvenes évek első felében a megváltozott társadalmi körülmények következtében 20 férőhelyre csökkentették a létszámot, mely ma már azonban nem elégíti ki a város igényeit.
 Albertirsa közel 125 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. Ez lehetővé tette a Lurkó bölcsőde külső-belső átalakítását, felújítását, modernizálását, kibővítését. A projekt összköltségvetése meghaladja a 138 millió forintot. 
 A júliusban elkezdett munkálatok során a régi épületnek csak a főfalait hagyták meg, ezeken kívül mindent megváltoztattak, felújítottak. Október 3-án megtörtént az épület műszaki átadása, a hónap végén a szükséges eszközökkel is felszerelték az intézményt. A beruházásnak köszönhetően a bölcsőde férőhelyeinek száma 40 főre emelkedett, illetve korszerű tornaszoba és ún. sószoba is kialakításra került. 
 – A használatba vételi engedély megérkezése után, vélhetően december elején, visszatérhetnek a jelenleg az újtelepi óvodában elhelyezett bölcsisek a megszépült intézménybe. A Lurkó bölcsődében azonban a megduplázott férőhelyek ellenére is túljelentkezés van, becslések szerint egy körülbelül nyolcvan fős intézmény tudná maradéktalanul kielégíteni a város igényeit – mondta el kérdésünkre Murárné Zsigó Emma pályázati referens.
N                     
Címkék: bölcsőde lurkó,

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció