A fesztivál, amitől megdobban a magyar szív

2011. április 27.
Április 15. és május 8. között idén kilencedik alkalommal rendezik meg a Vecsési Tavaszi Fesztivált, melynek célja a magyar kulturális értékek megőrzése és a hagyományok ápolása.

– A magyar kultúra jegyében válogattuk össze a fesztivál programjait, ezért kizárólag magyar művészeket és előadókat hívtunk meg – tájékoztatta lapunkat Szalontai János, a Vecsési Tavaszi Fesztivál főszervezője. – Számos körülmény nehezítette az idei fesztivál megrendezését, de szerencsére most is sikerült igényes, tartalmas programokat összeállítanunk. Elsősorban kulturális rendezvény, minden évben arra törekszünk, hogy minél teljesebb legyen a megjelenő műfajok palettája. A kilencedik fesztiválon a koncertek mellett képzőművészeti kiállítások, színházi előadások és sportprogramok is lesznek. Szeretném kiemelni, hogy a támogatók jóvoltából valamennyi esemény ingyenesen látogatható.
A rendezvénysorozat keretében, május 5-én Levente Péter, a keresztény ember felelősségéről vallott gondolatait ismerhetjük meg. Az Erzsébet téri római katolikus templomban a Muzsikás együttes Dunántúltól Moldváig című népzenei hangversenyét hallhatjuk. Az országosan ismert fellépők mellett vecsési művészeknek is teret ad a rendezvény. A Vecsési Grafikai- és Festőműhely alkotóinak tárlata, a Vecsési Zeneiskola növendékeinek közreműködésével április 15-én nyílik a kiállítóteremben. A költészet napja alkalmából zenés irodalmi délutánt is rendeznek, melyen fellép a Vecsési Kisspista Színház, a Miújság? Zenekar és a G. Ferenczy Hanna Irodalmi Kör. A sportrendezvényeket tekintve is színes lesz a kínálat. Meghívásos országos labdarúgó tornára kerül sor a Halmi iskolában, kézilabda mérkőzéseket játszanak a város erdélyi testvértelepülésének, Gyer­gyó­szár­­hegy csapataival, és országos íjászverseny lesz a vecsési horgásztónál. A fesztivál zárórendezvényeit az Epresben tartják, a nagyszínpadon az óvodások, iskolások műsora után a vecsési kórusok és táncegyesületek mutatkoznak be, majd a Vecsési Hagyományőrző Zenekar muzsikál. Eközben főzőverseny, borkóstoló, kézműves vásár, honfoglalás kori lovas íjászat és harci bemutató, sétalovaglás és solymászbemutató szórakoztatja a jelenlévőket. Az Epresbe látogatók megtekinthetik az új városközpont és az új művelődési központ látványterveit is. Zárásként tűzijáték, utcabál és egy meglepetés produkció vár minden Vecsésen, illetve a térségben élőt.
manna
Címkék: Vecsési Tavaszi Fesztivál

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció