A húsz karácsonyfa közül három a monoriaké

2014. december 14.
A Monor és Környéke Ipartestület monori székházában mutatta meg nekünk a rövidesen a Hungexpo egyik kiállítási pavilonjában látható három, kézművesek által készített karácsonyfát Zsíros Sándorné, a Monori Kézműves Klub vezetője.

Teljes joggal büszkélkedett, ugyanis az Amatőr Kortárs Művészeti Vásár és Kiállítás alkalmából októberben kiírt pályázatra az egész országból húsz alkotást választottak bemutatásra, s közöttük ott lesz a monoriak mindhárom pályamunkája.
Olyan karácsonyfákat kellett kitalálniuk és megcsinálniuk, amelyeknek minden darabja – maga a fenyőfa is – kézi munkával készült.
A klub tagjai által készített fa újrahasznosított a­nyagokból, papírból, drótból, textilből lett összeállítva, horgolt, hímzett, hajtogatott díszek függnek rajta. Mindhárom fa olyan hangulatot áraszt, mintha csak úgy, ajándékképpen odapottyantak volna a hosszú asztalra – ahogyan azt karácsonyestéken, gyerekként bizonyára mindannyian éreztük. Csakhogy, ha felnőtt szemmel alaposabban szemügyre vesszük ezeket a kézműves karácsonyfákat, mély elismeréssel állapíthatjuk meg, mennyi ötlet, s micsoda hatalmas mennyiségű aprómunka eredménye a már elkészült három alkotás.
Megérdemlik a kézműves klub tagjai, hogy drukkoljunk nekik: legalább az egyik fájuk legyen a dobogón az eredményhirdetéskor. De az se baj, ha mind a három.
K. Zs.
Címkék: Ünnep karácsony karácsonyfa kézműves kiállítás

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció