A Liszt Nemzetközi Zongoraverseny legjobb magyar versenyzőinek koncertje

2012. május 12.

A tavaly 45. alkalommal megrendezésre került Budapesti Nemzetközi Zenei Versenyen két magyar komolyzenei tehetség is feltűnt.  Nicolas Namoradze fiatal kora ellenére döntőbe jutott, ifj. Balázs János pedig a legsikeresebb magyarként harmadik helyet szerzett a versenyen. Mocsári Károly, városunk díszpolgára – aki egyben zsűritagja is volt a versenynek – ajánlotta fel a két fiatalnak a monori fellépési lehetőséget. Mindketten elfogadták a meghívást, és egy napon, május 24-én adnak színvonalas koncertet a Vigadóban.


Ifj. Balázs János hat nemzetközi verseny győztese. Koncertezett Európa-szerte, többször turnézott Japánban és az USA-ban is. 2010-ben egy turné keretében 16 hangversenyen eljátszotta Chopin összes zongoraművét, amiért 2011-ben a Lengyel Köztársaság kitüntetette. 2011-ben hazánk egyik legnagyobb elismerését, a Junior Prima Primissima-díjat vehette át.
     Nicolas Namoradze hétéves korában kezdett zongorázni. 12 éves korában nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kiemelt tehetségek osztályába. 10 évesen adta Tbilisiben első hangversenyét, azóta rendszeresen fellép Budapest jelentős koncerttermeiben és játszott Európa több országában is. 2011-ben a Liszt Nemzetközi Zongoraverseny legfiatalabb magyar döntőse volt.
     A koncert műsorán Chopin-, Debussy-, Mendelssohn-, Schumann- és Strauss-műveket hallhatnak a szórakoztató komolyzene iránt érdeklődők. A koncert moderátori szerepét, a fellépők és a művek bemutatását Mocsári Károly vállalta. Belépőjegyek kaphatóak a Ticketportal országos hálózatában és a monori Vigadóban. Jegyrendelés, információ a www.vigadokft.hu honlapon és a 06-29/413-212-es telefonszámon.
Vigadó
Címkék: Budapesti Nemzetközi Zenei Versenyen

« vissza

Kapcsolódó cikkek:

Legolvasottabb cikkeink:

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció