A mítosz újraéled!

2010. október 20.
A Kormorán együttes szerzőpárosának, Koltay Gergely és Szűts István Trója című musicaljét november 13-án, szombaton, 19 órakor láthatja a közönség a Maglódi Művelődés Házában. A darab a Magyar Lovas Színház és a Sziget Színház közös megrendeléseként született, mellyel a Lovas Színház fennállásának ötödik esztendejét ünnepelték meg egy nagyszabású szabadtéri előadás keretében a komáromi Igmándi Erődben.

A Magyar Lovas Színház egy olyan társulat, melyet a csapatmunka, a művészet, a lovak szeretete, a hagyományok tisztelete, a hazaszeretet, a barátság, a művészet és az alkotás vágya tart össze. Önerőből hozták létre az általuk lovas színháznak nevezett egyedi művészeti ágat. A Magyar Lovas Színház nézői az előadások alatt újra átélhetik mindazt, amit őseink mindennapjaikban élhettek meg.
A Trója című musical Homérosz híres műve, az Iliász alapján készült, ötleteket merítve a világhírű Trója című hollywoodi film egyes jeleneteinek részletéből. Az ősbemutatón Trója híres falait a komáromi Igmándi Erőd külső várfala szinte eredeti helyszínként jelenítette meg. A produkcióban több mint negyven lovas, harci szekerek, kaszkadőrök, harcművészek, valamint statiszták és tánccsoportok látványos tömegjelenetei idézik vissza trója ostromát. A parádés szereposztás, kitűnő énekhangok biztosítják, hogy a történet szerelmi szála is magával ragadja a nézőt. Pintér Tibor rendezése pedig biztosíték arra, hogy a darabban színészi játékban, lovas jelenetekben, és rendkívüli látványelemekben nincs hiány.
A musical bemutatójának óriási sikere kapcsán a társulat országos turnéra indul, melynek keretében a darab színpadi – lovak nélküli, de így is 40 szereplőt felvonultató – változatát elsőként Maglódon láthatja a közönség – tájékoztatta lapunkat a MagHáz igazgatója.

 

N.R.

Címkék: Kormorán Koltay Gergely Szűts István Trója,

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció