A napokban nyitják Pilis új rendelőjét

2010. december 13.
A mai kor igényeinek megfelelő, modern orvosi rendelőt építettek Pilisen, melyben négy házi-, két gyermek- és két fogorvos fogadja a betegeket. Az intézményben helyet kap még a védőnői szolgálat, az orvosi ügyelet, egy gyógyszertár és lehetőség szerint a már meglévő szakrendelések is.

Az épület munkálatait már a nyár folyamán befejezték, azóta pedig kiépítették az intézmény infrastruktúráját, valamint beszerezték a szükséges engedélyeket is. Mivel a teljes költöztetés rendkívül összetett dolog, ezért az egészségügyi szolgáltatások folyamatosan indulnak be. December 13-án kezdi fogadni betegeit az új épületben a védőnői szolgálat, a labor és a gyerekorvosok, egy nappal később, 14-én pedig az orvosi ügyeleti ellátás.
    Az új egészségház a Szent István parkban, a régi rendelő épületétől százötven méterre található. Azt még nem lehet tudni, hogy a régi épületet mire fogja hasznosítani az önkormányzat, mert a régi képviselő testület már nem, az ősszel megalakult testület pedig még nem döntött az épület sorsáról.
    – Az új orvosi rendelőt egy magánvállalkozás építette, így a beruházás Pilis városnak egy forintjába sem került – tájékoztatta lapunkat Szabó Márton, a település polgármestere. - A vállalkozó a patikát fogja üzemeltetni, tulajdonképpen e köré építette fel a rendelőt. Az önkormányzat 99 évre szóló társasházi szerződést kötött a beruházóval, így a településnek haszonélvezeti joga van az épületben – árulta el a részleteket a polgármester.
REN
Címkék: egészségügy

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció