A régió felfedezettje

Teca énekhangját már régóta ismerik

2010. szeptember 24.
Falunapon, kiállítás megnyitón, templomban, szoboravatón már hallhatták őt. Nemrég a Megasztár 5 előválogatóin tűnt fel gyönyörű hangjával, ahol 22 ezer jelentkező közül jutott be a legjobbak közé.

Már a Regionális Ki mit tud? zsűrije is felfigyelt hangodra, énektudásodra. Pontosan milyen eredményeket értél el a versenyen?

– Második lettem komolyzenében, könnyűzene kategóriában pedig harmadik helyet értem el a középdöntőben. A verseny során a Gemini TV-n keresztül sok helyen megismertek, és azóta rendszeresen hívnak énekelni különböző rendezvényekre, falunapokra. Az első bemutatkozási lehetőségeimet a maglódi művelődési házban kaptam, ahol sok tapasztalatot szerezhettem a színpad és közönség tekintetében. Jelentősebb fellépéseim a maglódi Fehérbot Alapítvány által rendszeresen szervezett jótékonysági műsorok, mellyel a Vakvezetőkutya Kiképző Iskolát támogatják. Eddig az ország számos településén adtak helyet a jótékonysági műsoroknak, ahol a helyi iskolásokkal, civil szervezetekkel, valamint az alapítvány részéről Horváthné Dunaveczki Leonával, testvéremmel, Edittel és Székely Attilával szórakoztatjuk a közönséget. Mivel a vakvezető kutyákra nagy szükség van, szívesen vesszük a települések meghívásait.

 
Csak a zene van. Az éneklés a mindene
– Miért jelentkeztél a Megasztárba?

– Mivel nagyon sok versenyen indultam már (Sztárpalánta, Europop-Fesztivál, Starworld, stb.) úgy gondoltam, hogy számomra kihívás egy ilyen nagyszabású verseny, ahol komoly szakmai zsűri értékel. A Megasztár 5-re több mint 22 ezren jelentkeztünk, több fordulón keresztül a legjobb 70 szólóénekes közé sikerült bejutnom. A négytagú zsűriből háromtól szakmailag komoly elismerést kaptam, egy tag nem értett egyet a többiekkel. Mégsem vagyok csalódott, hogy nem jutottam be a legjobb 24 versenyző közé, hiszen a zsűrinek valóban nehéz dolga volt a tekintetben, hogy a sok jó énekes közül a legjobbakat juttassa tovább. Nagyon sok múlt a kapott dalon és a duett-társ kijelölésén, amit nem a versenyzők választhattak.

– Versengő vagy inkább baráti hangulat uralkodott a Megaházban?

– Nagyon jól éreztem magam, mert nem vetélytársként kezeltük egymást. A verseny középdöntőjének fordulói a Vígszínházban kerültek megrendezésre, melynek ideje alatt egy budai luxusszállodában laktunk. Sok munkával, de jó hangulatban teltek napjaink, a végére mindannyian kellőképpen elfáradtunk.

– Annak ellenére, hogy születésedtől kezdve vak vagy, nagyon jó eligazodsz a világban. Zongorázol, honlapod van, e-mailezel stb.

– Igen. Egyrészt harmadikos koromtól kezdve normál iskolában járok, ahol ugyanazt a tananyagot tanulom, mint a többiek, csak én Braille-írással készült könyvekből, melyeket a vakok iskolája készít el számomra. Az órákon Braille-írógéppel jegyzetelek és nagyon figyelek, így egészen könnyen tanulok. Tanulmányi eredményem kitűnő. Sokat köszönhetek tanáraimnak és főképpen osztályfőnökeimnek. Másrészt a számítógépet egy képernyőolvasó program, a Jaws segítségével kezelem, mellyel szinte mindent meg tudok csinálni. Zongorázni, énekelni hallás után tanulok, és nagyon érdekel a zeneszerzés is. Már több saját szerzeménnyel büszkélkedhetem. Természetesen vannak dolgok, amiket egy vak ember segítség nélkül nem tud megcsinálni, ebben szüleim, testvérem, osztálytársaim és barátaim támogatnak.

– Mi volt az a meghatározó élmény életedben, mely a zen felé terelgetett?

– Már óvodás koromban is szerettem a zenét, egyik kedvenc énekesem Szandi volt. Öt éves születésnapi ajándékként azt kaptam, hogy Szandival és családjával ebédelhettem egy étteremben. Ez felejthetetlen élmény volt számomra és a zene, éneklés iránti szeretetem azóta is töretlen. Először szüleim figyeltek fel a jó hangomra, később zongoratanárom fejlesztette énektudásomat. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segítő kezet nyújtott felém, hogy elindulhassak ezen a pályán.

 

Nagy Renáta

 

Címkék: Teca Megasztár érdekes ember

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció