Krumplis-sonkás lángos

2010. november 30.
A Vidék íze
A receptújság, ahol az előfizetés nem csak 12 lapszámot, hanem több mint 900 receptet és egy 3000 Ft értékű ajándékkártyát is jelent! Hogy hol? Például az Ön közelében, Monoron, a Nyerges Hotel éttermében, ahol az étel árából 3000 Ft-ot mi állunk Ön helyett! Fizessen elő egy évre 3720 Ft-ért és a Vidék íze megvendégeli Önt!

Előfizethető az ország bármely postahivatalában, megrendelhető a 06/40-200-764-es kiadói kékszámon, valamint az elofizetes@geomedia.hu e-mail címen.

Krumplis-sonkás lángos 
Elkészítési idő: 60 perc + kelesztés, 1 adag: 400 kcal

Hozzávalók:
• 1,5 dl tej
• 3 dkg élesztő
• 1 teáskanál cukor
• 2 közepes burgonya 
• 40-50 dkg liszt
• 2 tojássárgája
• 1 teáskanál só
• 15 dkg főtt füstölt sonka
• olaj a sütéshez
• 3 dl tejföl
• 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Fél dl tejet meglangyosítunk, belekeverjük a cukrot meg a szétmorzsolt élesztőt, azután letakarva langyos helyen kelni hagyjuk. A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, és még forrón áttörjük. Összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgájával, a sóval és a felfutott élesztővel. Annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, végül beledolgozzuk a megdarált sonkát is. A tésztából cipót formálunk, beletesszük egy liszttel meghintett tálba. A tetejét is belisztezzük, végül konyharuhával letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és féltenyérnyi darabokat szaggatunk belőle. Kézzel kihúzogatjuk, és a deszkán további 15 percig hagyjuk pihenni. Bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Tejföllel, és reszelt sajttal meghintve kínáljuk.
Címkék: recept

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció