A Vigadó Nonprofit Kft. 2011. évi munkájáról

2012. június 13.

Vigadó Nonprofit Kft.-t 2007-ben alapította Monor város önkormányzata. Több mint négyéves  közhasznú tevékenységünk során lehetőségünk nyílt hagyományt teremteni több rendezvény esetében is, de célként tartjuk szem előtt, hogy minden évben meg kell újulni, mindig kell valami újat szervezni, mutatni a város és a környék lakosságának, amellyel fenntartjuk érdeklődésüket rendezvényeink iránt.


Rendezvényeink összeállítása során igyekeztünk valamennyi korosztály érdeklődési körét figyelembe venni, műfajok sokszínűségét kínálni mindenki számára.
     2011-ben láthatott, hallhatott a közönség, operettet, dzsesszzenét, komolyzenét, irodalmi összeállítást, népzenét, irodalomtörténeti előadást, meseelőadást, színházi előadást, ragtime-zenét. Közönségünk szórakozhatott a különböző táncházakban, mulathatott a nyugdíjas kulturális találkozón, a szüreti sokadalomban, indulhatott a sakkversenyen, gyönyörködhetett kiváló képzőművészeti alkotásokban. Nyáron egy héten át művészek közreműködésével táboroztattunk gyerekeket a Művelődési Házban.
     2011-ben tevékenységünk fejlődése a szabadtéri rendezvényekhez kapcsolható. Hiszen még eddig soha nem szerveztünk annyi szabadtéri programot, különböző helyszíneken, mint tavaly (Alma együttes koncertje, Csík zenekar, Kék bab együttes előadása, MÁV Szimfonikus Zenekar egyedülálló  koncertje, X-Faktor sztárjainak koncertje, Hevesi Tamás koncertje – helyszínek: Fő tér, Művelődési Ház udvara, Fesztiválcsarnok)
     2011-ben is helyet adtunk a Pest megyei Ifjúsági hangverseny-sorozatnak. Alkalmanként 250 gyermek vett részt az előadásokon.
     Nagy sikert aratott a tavalyi évben a nyugdíjasoknak szervezett internettanfolyam, amelyet egész évben folyamatosan szervezünk.
     Megszerveztük az állami és nemzeti ünnepeket, megemlékeztünk a Házasság világnapjáról, az Idősek világnapjáról, megemlékeztünk a kommunista diktatúra áldozatairól, a világháborúk áldozatairól. Ünnepséget szerveztünk a Pedagógus és Semmelweis-napon.
     A KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0013 jelű projekt támogatásával, az önkormányzattal kötött megállapodás szerint, több civil szervezet és az egyházak együttműködésével meghitt ünnepségsorozatot szerveztünk karácsony előtt az ádventi időszakban.
     Az önkormányzat döntése alapján a házasságkötések polgári szertartása is a Vigadóban történik.  A Vigadóban, illetve a külsős helyszíneken történt esküvők száma 2011-ben 65 volt.
     Szoros kapcsolatot tartunk a szakköreink, klubjaink, tanfolyamaink vezetőivel, részvevőivel. 2011-ben negyvenhárom szervezettel álltunk kapcsolatban.
     Intézményekkel, civil szervezetekkel, egyházakkal partneri viszonyban állunk. Segítjük egymás munkáját, rendezvényeink szervezését.
     A helyi és környékbeli médiával jó munkakapcsolatot tartunk. Aktuális programjainkról rajtuk keresztül is rendszeresen tájékoztatjuk közönségünket.
     Szolgáltatásunk a Ticket­portal internetes jegyiroda, ahol az ország szinte valamennyi színházi előadására, fesztiváljára helyben vásárolhatnak belépőjegyet az érdeklődők, valamint ugyanezen az értékesítőrendszeren keresztül a Vigadóban megrendezésre kerülő belépődíjas programokra is bárhol az országban lehet jegyet vásárolni.
     Társaságunk igyekszik minden pályázati lehetőséget kihasználni. Az elnyert támogatások összege a 2011. évben összesen 800 ezer forint volt.
     Vállalkozási tevékenységünk a 2011. évben jelentősen kibővült az étterem üzemeltetésével.
     Az étteremet csupán a rendezvények kiszolgálásával nem lehetne működtetni. Ezért alakítottuk ki a menükiszolgálást, hétköznapokon ebédidőben. Ez adta a bevétel nagyobb arányát. De jelentős bevétel származott 2011-ben a különféle céges rendezvények, osztálytalálkozók, programok szervezéséből is. Az étterem működtetését 2011. év végén áttekintette a tulajdonos önkormányzat és döntött annak bérbeadásáról.
     Ezúton is köszönjük mindazoknak, akik megtiszteltek minket bizalmukkal és rendszeresen látogatták rendezvényeinket.
     Külön köszönetet mondunk azoknak, akik 2011-ben is segítették munkájukkal tevékenységünket.
     Várjuk önöket továbbra is sok szeretettel!
     Társaságunkról, programjainkról naprakész információk találhatnak honlapunkon, a www.vigadokft.hu címen.
Hanzelik Andrea ügyvezető igazgató
Címkék: Vigadó Nonprofit Kft

« vissza

Kapcsolódó cikkek:

Legolvasottabb cikkeink:

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció