Adománygyűjtés a vörösiszap károsultjainak

2010. október 19.
Régiónk több településén szerveznek adománygyűjtést a vörösiszap károsultjainak megsegítésére, többek között Ecseren, Monoron és Vasadon is.
Lakossági kezdeményezéshez kapcsolódva Albertirsa Város Önkormányzata adománygyűjtést szervezett a vörösiszap károsultjainak megsegítésére. Az október 8-án kezdődött akció során főleg tisztítószereket és tartós élelmiszert gyűjtöttek a kolontári és devecseri bajbajutottak számára. Gumicsizmát, gumikesztyűt, valamint meleg ételt is szívesen fogadtak a felajánlóktól, melyekre elsősorban a segítőknek van szüksége.

– A tíz napig tartó akció során összegyűlt adományokat maguk a szervezők szállítják el teherautóval a tragédia helyszínére – tájékoztatta lapunkat Dávidné F. Julianna, az albertirsai Móra Ferenc Művelődési Ház munkatársa.
Sülysápon a Fidesz és a KDNP helyi alapszervezete az önkormányzattal összefogva szervez gyűjtést a katasztrófa sújtotta települések lakóinak megsegítésére. Itt is elsősorban a mentési-helyreállítási munkálatokhoz szükséges vödröt, lapátot, valamint olyan ruhákat várnak, amit munka után eldobhatnak az emberek. Tartós élelmiszert a Wass Albert Művelődési Központban vagy a Szent István Általános Iskolában, pénzbeli felajánlásokat pedig a Római Katolikus Plébánia Devecser 12084003-00103523-00100003 számlaszámára várnak „segély” megjegyzéssel. Pénzbeni támogatást a 1749-es segélyvonal felhívásával is célba lehet juttatni.
 
N.R.


« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció