Anyanyelvi verseny

2009. március 15.
„A nyelv … a szavak titokzatos rendje.” (Parancs János).Ezt a titkot kereste 29 hetedik osztályos diák március 7-én, Üllőn, a Nyelvünkben élünk magyar nyelvi kommunikációs verseny Pest megyei fordulóján.

Az Árpád Fejedelem Általános Iskola 12. alkalommal adott otthont a nemes versengésnek. A megye 15 településének 19 intézményéből résztvevők a polgármesteri megnyitó és egy anyanyelvünk szépségéről szóló idézetcsokor meghallgatása után adtak bizonyságot felkészültségükről.
 
Az országos kiírás ezúttal „a szülőföld, a lakóhely, táj régi és új nyelvi jelenségei, sajátosságai” témát jelölte szóbeli szöveg alkotására és előadására. Az írásbeli az ehhez kapcsolódó szövegértésre épült. Idén is készültek a diákok memoriterrel, nevezetesen a magyar nyelvről.
A szakértő zsűri a három feladattípusra maximum száz pontot adhatott. És egy esetben meg is adta. Az első helyezett tanuló – Katona Ágnes Gödről – ezzel a szép eredménnyel képviseli megyénket az országos megmérettetésen. Igen szorosan követték egymást a pontszámok; többszörös lett a döntetlen. Második helyezést három, harmadikat pedig két diák ért el. Ez utóbbi a mi a régiónkat is érinti – Bakos Alíz személyében, aki a monori JAG-ból érkezett.
IBI


« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció