Áprilistól ismét indul „Ki Mit Tud?”

2009. február 15.
A Monori Művelődési Központ 1995-ben szervezte meg először a regionális „Ki Mit Tud?”-ot azzal a szándékkal, hogy az általános iskoláknak bemutatkozási lehetőséget teremtsen a farsangi szezon elmúltával.

A helyi kisdiákok, április derekán három éven át mindig újra bemutatták a farsangi vagy más iskolai ünnepségre összeállított műsoraikat. Mivel állandó érdeklődés övezte ezeket a bemutatókat, 2002-re már Regionális „Ki Mit Tud?”-dá nőtte ki magát. Ötnapos rendezvény lett, ahol több mint ezerötszáz résztvevő mutatta meg tehetségét tizenöt kategóriában. 2005-ben, az utolsó megrendezett monori „Ki Mit Tud?” évében is közel ezer általános és középiskolás diák lépett fel. 2006-ban a város megalapította a Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft.-t, mely a megszűnő Művelődési Központ feladatát vette át. Az intézmény vezetése úgy döntött, hogy 2008-ban megújult formában rendezi meg a nagysikerű tehetségkutató és tehetséggondozó vetélkedőt, melyet tavaly először Pest Megye Önkormányzata is támogatott, így már Pest Megyei „Ki Mit Tud?” néven találkozhattak az érdeklődők a rendezvénnyel.

A tavalyi rendezvény színvonalát jelezte, hogy olyan országosan ismert zsűritagok értékelték a fellépőket, mint Gulyás Dénes operaénekes, Hamar Dániel a Muzsikás Együttes vezetője, Mihályi Gábor az Állami Népi Együttes táncművésze, Oberfrank Pál színművész, Südi Iringó táncművész, Tóth Vera az Év Hangja. A zsűri elnöke Kudlik Júlia, a műsorvezető Ókovács Szilveszter volt.

Pest Megye Önkormányzata idén is várja azokat a versenyzőket, akik megyei szinten, szakértő zsűri előtt szeretnék megmérettetni magukat. Az általános- és középiskolás versenyzők népdal, népzene, néptánc, modern tánc, könnyűzene, komolyzene, vers és próza, valamint egyéb kategóriákban mutatkozhatnak be. A monori regionális selejtező 2009. április 17-18-19-án a Művelődési Házban lesz (Monor, Bocskai u. 1.), amelyre március 6. a jelentkezési határidő. A továbbjutók részt vehetnek a szintén Monoron megrendezésre kerülő döntőben, amit az érdeklődők élő televíziós adásban is követhetnek. A kategóriák győztesei balatoni nyaralást nyernek, valamint lehetőséget kapnak a gödöllői Millenniumi Pest Megyei „Ki Mit Tud?” Gálán való részvételre.

pj

 « vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció