Az egészséges életmódot népszerűsítették Monorierdőn

2009. június 15.
Betegségmegelőzés, dohányzás, szűrések, egészséges életmód, helyes táplálkozás. Ezek voltak a Monorierdőn megrendezett egészségnap központi témái.

Immár 4. alkalommal valósította meg a község önkormányzata az egészségnapot, melynek célja felhívni az emberek figyelmét arra, hogy a betegségek nagy része megfelelő életmóddal igenis megelőzhető. Mindennapos testmozgással, egészséges táplálkozással, a stressz elkerülésével, valamint szűréseken való rendszeres részvétellel nagyon sokat tehetünk annak érdekében, hogy a betegségek elkerüljenek bennünket.

Az egészségnap minden érdeklődőjének lehetősége volt arra, hogy részt vegyen ingyenes hallás- és csontsűrűség-vizsgálaton, valamint vércukor, vérnyomás, koleszterin és testzsírtömeg mérésen. A dohányosok leszoktató programmal ismerkedhettek meg, a gyerekek pedig tesztet tölthettek ki az egészséges táplálkozás témaköréből. A vizsgálatok az iskolában, illetve egy speciális egészségügyi buszon zajlottak. Sokan a buszt látva álltak meg és tértek be a rendezvényre. A megjelenteket egészséges ételekkel, müzli szeletekkel és gyümölccsel vendégelték meg. Az egészségnap sikerét jelzi, hogy a szervezők szerint évről évre többen vesznek részt a szűréseken.

A lebonyolításban részt vett a településen dolgozó háziorvos, gyermekorvos, védőnő és asszisztensnők is, akik nemcsak szaktudásukkal, de beszélgetéssel, személyes tanácsokkal is hozzájárultak ahhoz, hogy a kétkedők megértsék: mindenki tehet az egészségéért.

 

Nagy« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció