Az ellenfél jobb volt, de nem adták fel

2009. október 19.
Október 8-án, csütörtökön a Vecsés FC barátságos mérkőzésen fogadta otthonában a profi liga 3. helyén állomásozó Újpestet. A vendégek felkérésére a válogatott világbajnoki selejtezője miatt kimaradt NB I-es fordulók helyett került sor, merthogy a fővárosiak formában akarták tartani magukat.

A mérkőzés elején még úgy tűnt, régiósainknak sikerül felvennie a versenyt a vendégekkel. A játék első felének nagy részében egyenrangú vetélytársai is voltak a lila-fehéreknek. Bár folyamatos támadásoknak voltak kitéve, hol Gyenesnek, hol Ködöböcznek köszönhetően sikerült hárítaniuk a rohamokat. De a 30. percben a vecsési kapu előtt kialakult ostrommal már Gyenes sem tudott mit kezdeni, és a kavalkád vége Lambulics gólja lett (0-1).

Lila köd a Vecsés előtt. A 200 szurkoló mégis elégedetten tért haza

A vezetés ellenére sem lélegezhetett fel az Újpest, mert a Vecsés ellentámadásba lendült, több erőtlen próbálkozás után végül Schrancz fenyegette a kaput, de végül fölévágta. A második rész is a hazaiak támadásával indult, előbb Kőhalmi hagyta ki mindkét helyzetét, mellé- és fölélőtt a kapunak, majd Lengyel fejese rémisztgette Balajczát, a lila-fehérek kapusát. Ekkor megelégelték a támadásokat a vendégek, s a biztonság érdekében előbb Simon (0-2), majd Kovács D. (0-3) vágta a vecsési hálóba a labdát. Becsületére legyen mondva a Vecsés FC-nek, hogy ezután sem adták fel a küzdelmet, aminek következménye két újpesti büntetőrúgás lett. Az elsőt Simon kihagyta, viszont a másodikat már bevarrta a kapuba (0-4). A közel 200 vecsési szurkoló azért elégedett lehetett a látvánnyal, hisz küzdelmes meccset drukkolhattak végig egy jó ellenféllel szemben.


« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció