Az implantátumok azonnali terhelése

2009. március 15.
A hiányzófogak implantá­tummal való pótlása már a mindennapi fogorvosi gyakorlat részévé vált. Az implantációval kapcsolatos általános gyakorlat az, hogy a csavarok beültetése után azokat 3-6 hónapig nem szabad megterhelni.

Ez sokszor kihívást jelent mind a beültetést végző fogorvosok, mind a páciensek számára, hiszen ideiglenes pótlást legalább 2-3 hétig, végleges fogművet 3-6 hónapig nem lehet készíteni, illetve később a csavarok felszabadításához újra fel kell nyitni az ínyt.

Modern környezetben. A Denti Implant Clinic az Airport Hotel Budapestben várja azokat, akik a legkorszerűbb fogászati technikák segítségével szeretnének ismét felhőtlenül mosolyogni
 
Denti Implant Clinic
Cím: Airport Hotel Budapest
2220 Vecsés, Lőrinci út 130/a.
Web: www.airporthotel.hu
Tel: 06-30-601-9022
Web: www.dentiimplantclinic.hu
Mail: info@dentiimplantclinic.hu
Skype: dentiimplantclinic
Ma már tudjuk, hogy műtéti technika fejlődésével, az implantátumok alakjának (ún. rootform, azaz gyökér formájú implantátumok) és felszínének áttervezésével, illetve a korszerű fogpótlástani elvek alkalmazásával adott esetben az implantátumok azonnali terhelése is szóba jöhet. Ennek feltételei: elegendő mennyiségű és keménységű csontállomány a beültetés helyén, illetve a csavar megfelelő rögzülése a csontban. Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, hagyományos módszerrel kell implantálnunk. A módszer előnyei: nem kell kivárni a hónapokig tartó gyógyulási időt a fogpótlás elkészítésével, és a csavarok felszabadítására, azaz az íny újbóli megnyitására nincs szükség. A műtéti eljárás ugyanúgy zajlik, mint a hagyományos implantáció esetében, csak az implantátum alakja miatt – a fejrész a csavarral egybe van építve – az ínyt nem a csavarok felett, hanem azok nyaka körül zárjuk, így az implantátum fejrésze a szájüregbe nyúlik. Ebből ered az azonnal terhelhető rendszer másik előnye, hogy műtét után azonnal ellenőrizhető a csavarok stabilitása a Periotest készülék segítségével. A készülék apró ütéseket mér a csavarok fejrészére, és azok elmozdulását méri. Amennyiben -2 értéknél kisebb az eredmény, az implantátum stabilitása megfelelő, és varratszedés után el lehet kezdeni a korona vagy híd elkészítését.

(X)

Címkék: fogászat

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció