Az osztályozók júniusban megkezdődnek

2013. március 13.
 Az MLSZ már döntött, miszerint a másodosztály két csoportjának bajnoka kerül továbbra is egyeneságon az élvonalba, a 2-5. helyezettek automatikusan bent maradnak az NBII-ben, míg a 6-8.-ok oda-visszavágón mérkőznek meg a bent maradásért az NBIII hat csoportjának a bajnokával. 

A 9-16. helyezettek kiesnek a harmadik ligába. Elkészültek a következő évadhoz a feljutás konkrét feltételei is, vagyis az osztályozók párosításai az NBII-ért. A régiónkat érintő két csoportban: a Mátra-csoport 1. helyezettje az NBII Kelet-csoport 6. helyezettjével küzd majd meg, míg az Alföld-csoport 1. helyezettje az NBII Kelet-csoport 8. helyezettjével mérheti össze az erejét. 
Szintén osztályozó dönt majd a harmadosztályú bajnokságok résztvevőiről. Az eddigi hat NBIII-as csoportból a következő szezonban már csak három marad. A 2012/2013-as évad NBIII-as második helyezettjei megőrzik harmadosztályú tagságukat, de a 3-5. helyezettek és a két legjobb 6. osztályozót játszanak majd a megyei bajnokokkal, míg a többiek kiesnek a megyei bajnokságokba.
Bonyolultabb a helyzet az NBIII-ért vívandó osztályozó első mérkőzéseinél, de lássuk itt is a régiónkat érintő párosításokat: Békés megyei I. osztály 1. helyezettje–Alföld-csoport 3. helyezettje, Mátra-csoport 5. helyezettje–Pest megyei I. osztály 1. helyezettje, Heves megyei I. osztály 1. helyezettje–Alföld-csoport 4. helyezettje, Mátra-csoport 3. helyezettje–Nógrád megyei I. osztály 1. helyezettje, Alföld-csoport 5. helyezettje–Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztály 1. helyezettje, Bács-Kiskun megyei I. osztály 1. helyezettje– Mát­ra-csoport 4. helyezettje. Végezetül Hajdú-Bihar megyei I. osztály 1. helyezettje–a hat csoport legjobb hatodik helyezettjével küzd majd meg, míg a hat csoport második legjobb hatodik helyezettje a Komárom-Esztergom megyei I. osztály 1. helyezettjével. 
Az osztályozó odavágói (első meccsek): június 8. és 9. lesznek.

TRN
Címkék: labdarúgás NBIII osztályozó,

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció