Bánk bán Vecsésre látogatott

Mindegy, hogy Milánó, New York vagy Vecsés, az izgalom mindig ugyanolyan

2011. február 23.

Idén az Állami Operaház művészei léptek fel a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett vecsési ünnepségen.


– Szinte mindegy, hol lépünk fel, a felkészülés és az izgalom ugyanolyan. Ha ki kell állni a színpadra, akkor teljesíteni kell, legyen az egy bemutató a milánói Scalában, New Yorkban vagy akár a ma esti egyórás előadáson – mondta Molnár András operaénekes, aki Vecsésen a Magyar Kultúra Napja alkalmából tartott Bánk Bán előadáson a címszereplőt alakította.
Vecsésen sokadik alkalommal rendeztek ilyen színvonalú előadást az ünnep alkalmából, és nem az Operaház művészei voltak az első neves fellépők. Az elmúlt években megfordult a városban többek között Sebestyén Márta, a Presidance táncegyüttes, míg tavaly a Magyar Televízióból megismert Társulat tagjai az István a király című rockoperából adtak elő részleteket.
Az idei rendezvény apropóját az adta, hogy a tavalyi évet a zeneszerző születésének 200. évfordulója alkalmából Erkel Ferenc emlékévvé nyilvánították, és a város az egyik legismertebb művével kívánt tisztelegni előtte. Az egyórás előadáson mindössze zongorakíséret volt a fellépő művészek és a közel ötven tagú kórus mellett, de a nézők így is szinte teljesen átélhették az opera hangulatát.
– Nem volt szokatlan az Operaházon kívül fellépnünk – mondta Kováts Kolos, aki II. Endrét alakította a darabban. – Szerepeltem már pár száz fős kis faluban vagy tanyán is, sőt ha kellett, még magyar nótát is énekeltem.
A Kossuth-, és Liszt Ferenc-díjas érdemes művész Molnár András egy érdekességet is elárult.
– Ha fellépésem van este, akkor csak reggelizek, hogy semmi ne zavarjon meg. Így most már nagyon éhes vagyok – mondta nevetve fél hét magasságban, azon pedig nem csodálkozott, hogy a legnagyobb tapsot természetesen a Hazám, hazám című áriájára kapta.
Szidor György
Címkék: Magyar Kultúra Napja művészet

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció