Besurranók

2013. január 23.
A betörőket sok esetben még egy komolyabb biztonsági rendszer sem téríti el szándékuktól. De mi történik akkor, amikor nyitott ajtóval találkoznak?


 A tapasztalt, szakmát értő betörőknek olykor még egy modernebb zár, de előfordul, hogy még a riasztó sem akadály. A profik slusszkulcs nélkül is képesek elkötni egy autót, a még profibbak pedig a kulcs furfangos megszerzésével hangtalanul és nyomok nélkül, akár egy zárt udvarból is kilopják a kocsit.
Az pedig maga a Kánaán, amikor a házigazda maga hagyja nyitva ajtaját, szabad utat biztosítva a besurranóknak. Így tett egy vecsési lakos is, amelyre később rá is fázott, mert a nyitott ajtónak természetesen nem tudott ellenállni a magát tolvajlásból fenntartó tettes. 
A besurranó a családi házból ékszert és készpénzt vett magához, majd ahogy jött, úgy távozott is: a nyitott ajtón. A bűncselekménnyel okozott kár 77 ezer forint. 
A Monori Rendőrkapitányság nyomozást indított ismeretlen tettes ellen, az elkövető felkutatása folyamatban van. 
A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy értékeik megóvása érdekében fokozottan ügyeljenek az ajtók, kapuk bezárására! Bejáratok közelébe ne hagyjanak értékeket (táska, pénztárca, telefon, kocsikulcs stb.), hiszen a besurranó tolvajok számára még a kisebb értékeket képviselő dolgaink is csábítóak lehetnek! 

V.N.

Címkék: besurranó betörő lopás Monori Rendőrkapitányság rendőrség

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció