Bizakodva várják a tavaszt

2013. március 4.
Március 9-én, szombaton elrajtol a labdarúgó NBIII tavaszi idénye. Üllő csapata az Alföld-csoport 5. helyezettjeként, az éllovas Dunaharasztitól mindössze 4 ponttal lemaradva várja a nyitó mérkőzést. 

Az Üllő SE második szezonját tölti a nemzeti bajnokság 3. osztályában, ahol már az első idényben, a feljutást követően is derekasan helytállt. A sikeres szereplés elsősorban a megújult vezetésnek, Peller Gábor edző szak­tudásának és a gondosan összerakott játékosállománynak köszönhető. A téli szünetben sem gyengült a gárda, egyben maradt a játékoskeret, sőt néhány ígéretes tehetségű fiatal igazolásával még frissült is a csapat. 
Az egyesület jövőjét illetően komoly előrelépés volt 2012-ben, hogy egy pályázatnak köszönhetően sikerült a vezetésnek feltöltenie 9,5 millió forinttal azt a támogatási keretet, melyre jogosultságot szerzett az Üllő SE. A gazdasági társaságok nyereségadójából összejött támogatásnak máris rengeteg helye van. A pénzből beszerzett eszközök és felszerelések jelentősen javíthatják a csapat komfortérzetét, ami hozzájárulhat a további sikerek eléréséhez. A támogatásra a 2011-ben elfogadott, úgynevezett sporttámogatási törvény biztosított lehetőséget, mely alapján a látvány-csapatsportágakat támogathatják a  nyereséges vállalatok, a támogatásért cserébe pedig társasági adókedvezményben részesülnek. Így mindenki jól jár: a vállalatok olyan pénzt fordíthatnak támogatásra – ha úgy tetszik jótékony célra –, melyet amúgy adóként az államnak kellene megfizetniük, a sportegyesületek pedig plusz pénzhez jutnak az ínséges gazdasági időkben. A helyzet pikantériája, hogy az üllői labdarúgást egyetlen helyi nagyvállalat sem támogatta – pedig van belőlük néhány a várost körülvevő logisztikai központokban. 
Az Üllő SE vezetése bizakodva vág neki a tavaszi idénynek. Király Zoltán, az egyesület elnöke elmondta, elsődleges céljuk, hogy az 1-5. helyek valamelyikére odaérjen a csapat, és kiharcolja a bennmaradást a jövőre jelentősen átalakuló NBIII-ban. Amire – elnézve az egyesületet igazgató személyek, a szakmai stáb és a játékosok hozzáállását – meg is van minden esélyük.   

Varga Norbert

Az Üllő SE következő mérkőzései: 
Március 10. 14 óra 30 Üllő SE– FC Dabas, március 16. 15 óra Tököl VSK–Üllő SE, március 24. 15 óra Üllő SE–Soroksár SC, március 30. 15 óra Nagykőrös–Üllő SE. 
Címkék: sport labdarúgás foci Üllő SE NBIII

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció