Edzőtábor Tel Aviv-ban

2013. május 17.
Már lassan megszokhatjuk, hogy a vecsési bokszklubról folyamatosan érkeznek a jó hírek. Ezek közt olvashatunk kiemelkedő sportteljesítményekről, nevelőmunkáról, szülői összefogásról, edzői odafigyelésről, sporteseményekről. 


Most is három fiúöklöző a napokban tért haza Drezda környékéről, míg másik két élversenyző épp edzőtáborba készül a juniorválogatottal. A lányok is kiveszik részüket a sikerekből, Európa-bajnokságra készülnek. Bár igazán nagy a hajtás – hisz az eredményeket nem adják ingyen –, a futóedzések közben a Kálmán utcai teremben sikerült az edzőket, Seres Attila szakosztályvezetőt – a lányok és egyben a női válogatott edzőjét  – és Varga Viktor vezetőedzőt szóra bírnunk. 
– Viktor, úgy tudom, folyamatosan szerepelnek nemzetközi porondon a versenyzői. Milyen események zajlanak mostanában?
– Németországból Drezda mellől nemrég tért vissza három versenyzőnk. A halásztelki egyesületet hívták meg a németek, de a csapatukból hiányzott három fiúversenyző. Mivel a két klub között nagyon jó a kapcsolat, minket kértek fel, hogy indítsunk öklözőket a hiányzó kategóriákban. Így utazott ki Benik Viktor junior 66 kg-ban, Brúger László felnőtt 69 kg-ban és Kanalas Csaba felnőtt 81 kg-ban. Bár érmet nem szereztek, mégis sikerként könyveljük el a szereplésüket, mert a lehetőségekhez képest jól versenyeztek. Brúger László győzött, Kanalas Csaba és Benik Viktor is nagy meccset bokszolt. Ami nem kedvezett, hogy hajnalban indultak busszal a fiúk, és este tízkor már kezdődtek a küzdelmek. Ez meglátszott a teljesítményeken, de aki látta a mérkőzéseket elégedett volt. Csipkés Barnabás, a halásztelki csapat vezetőedzője azt mondta, máskor is számít rájuk. A következő fontos esemény, hogy Papi Bence 70 kg-ban és Lőczi Gergő 54-ben a juniorválogatottal elment Bakuba, egy azerbajdzsáni edzőtáborba. Itt készülnek fel egy nagy világversenyre, a Heydar Aliyev-kupára, ahová az edzőtáborból egyenesen utaznak a válogatottal.
– Attila. A klubban a lányok sikerei sem maradnak el a fiuké mellett.  Sőt a hírek szerint Szűcs Szabinát nagy megtiszteltetés érte, ő most Tel-Avivban edzőtáborozik. 
– Igen, Szűcs Szabinát a WBC aktuális világbajnoka, Szebelédi Renáta kérte fel edzőpartnernek. Közösen vesznek részt Tel-Avivban egy nyolcnapos izraeli edzőtáborban. Renáta májusban készül megvédeni a világbajnoki övét Japánban, és Szabina a felkészülési programjában segédkezik. Természetesen az ökölvívók kapcsolata nem új keletű, a Feja Team profi versenyzőivel már egy éve készülünk fel közösen a versenyekre. Szabina az edzőtábor után sem pihen majd. Május 13-án már a Tatai edzőtáborba utazik, onnan 15-én a felnőtt női válogatott tagjaként Németországba indul egy német-lengyel-magyar hármas tornára. De a többi lányversenyző sem pihen, mert készülünk a június végi Európa-bajnokságra. Ezt idén Magyarországon, Keszthelyen rendezik meg. Így a lányoknak most elsődleges feladata erre felkészülni. Míg Szabina a világbajnokkal készül, addig a többiek Szerbiában a válogatottal utaznak egy Szerb-Magyar csapattalálkozóra. Itt ifjúsági 57 kg-ban Fadgyas Vivien fogja a Vecsési klubot képviselni. Én közben a válogatottal és köztük másik három Vecsési versenyzővel, a junior 57 kg-ban Varga Krisztinával, továbbá junior 70 kg-ban Hegedűs Dianával és a felnőtt 55 kg-ban Vári Vivivel Rómába utazok egy olasz-magyar közös edzőtáborba, vagyis csapattalálkozóra. Ebben az évben lesz még több kontinentális és világverseny is, és mindegyiken komoly éremesélyekkel indulunk. A nemzetköziek mellett a hazai versenyeken is jól szereplünk. Épp most a vecsési Falusi Iskolában, május 12-én rendezzük meg a Bizalom-kupa negyedik fordulóját 25-30 klub részvételével, ahová mindenkit szeretettel várunk.

Trn
Címkék: sport boksz edzőtábor

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció