Egész napos rendőri jelenlét Üllőn

2013. december 12.
A helyi közbiztonság erősítését célzó szándéknyilatkozatot írt alá Üllőn a város polgármestere, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke és a megyei rendőrfőkapitány.A Vecsési Renőrörs bővítésének köszönhetően 2014. március 1-jétől Üllő területén is egész napos rendőri szolgálat növeli a lakosság biztonságérzetét – jelentette be az üllői városházán dr. Mihály István Pest megyei rendőrfőkapitány.
A megnövekedett forgalom és a település folyamatosan növekvő lélekszáma miatt az üllői városvezetés folyamatosan kereste a közbiztonság javítását elősegítő lehetőségeket, noha Üllő sosem tartozott a problémás települések közé. A város polgármestere, Kissné Szabó Katalin levélben fordult Szűcs Lajoshoz, a Pest Megyei Közgyűlés elnökéhez, egy rendőrőrs kialakítása miatt, aki Pogácsás Tiborral közösen továbbította a megkeresést Pintér Sándor belügyminiszterhez, majd konzultáltak az országos rendőrfőkapitánnyal. 
Rendőrőrs végül nem lesz Üllőn, a vecsési őrs bővítése előtt azonban megnyílt az út, melynek eredményeként üllőnek is saját rendőri erői lesznek.
A Vecsési Rendőrőrs állományát 11 fővel bővítik, melyből 6 státuszt az országos rendőrfőkapitány, 5 státuszt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, 2 státuszt pedig a Monori Rendőrkapitányság biztosít.  

varga


« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció