Egy éjszaka a kútban

2016. július 15.
Kútba esett Mendén egy 70 év körüli férfi, majd egy napig várta a mélyben, hogy kiszabadítsák.

Kútba esett Mendén egy 70 év körüli férfi, majd egy napig várta a mélyben, hogy kiszabadítsák – számoltak be a balesetről a hírek június 18-án. Az idős férfi egy nappal korábban, a délelőtti órákban került a kútba, és közel 24 órába telt amíg rátaláltak és értesítették a tűzoltókat, akik végül megmentették az életét. Szerencséje volt – írta több hírportál is –, mert sikerült megkapaszkodnia a kút peremében, és egészen addig kitartott, amíg rátaláltak. Megsüvegelendő teljesítmény egy 70 évestől – gondoltuk a híreket olvasva –, egy napon keresztül kapaszkodni egy vizes, sötét és szűk helyen egy keskeny perembe igen erős élni akarásról tanúskodik. És persze nagy testi erőről is, olyanról, amit egy fiatal is megirigyelne. A nem mindennapi történet hallatán úgy döntöttünk, felkeressük a férfit, hogy elmesélje ezt az akár filmbe is illő történetet.

Mendére érkezve némi kérdezősködés után hamar rátalálunk a pórul járt férfi otthonára. Bemutatkozásunk után elmosolyodik, majd kedvesen megkér, hogy ne feszegessük ezt a témát, nem szeretne róla beszélni. Azt azért elárulta, hogy nem élte meg akkora tragédiaként a történteket, mindössze két lábujja sérült a balesetben, az orvosok szerint kificamodtak. Látva, hogy tényleg nem vágyik a néhány perc hírnévre, nem tolakodunk tovább. Megértjük, ha ezzel a sztorival nem szeretne az újság címoldalára kerülni.

Annyit azonban megtudunk egy utcabeli férfitól, hogy a baleset nem pont úgy történt, ahogyan a hírekben közölték. Mert a férfi nem beleesett, hanem maga ereszkedett le a kútba egy kötélen, hogy a romlandó kutyaeledelt lehűtse a kútvízben. Vissza jönni ellenben már nem tudott, nem bírta erővel. Alkalmi beszélgetőpartnerünk úgy értesült, hogy a szerencsétlenül járt férfi a kútfalból kiálló szivattyútartó peremen várta, hogy rátaláljanak.

Akárhogy is történt, szerencséje volt az idős férfinak, hogy ennyivel megúszta a kellemetlen kalandot.

Varga Norbert

Címkék: kút férfi ember kutya

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció