Egyezség peren kívül

2014. július 14.
Nap mint nap előfordul, hogy egy megvásárolt termék vagy igénybe vett szolgáltatás minőségileg kifogásolható. Ilyen helyzetben sokan nincsenek tisztában a lehetőségeikkel, az üzletek vagy a szolgáltató elutasítja a panaszt, a pórul jártak pedig végül kénytelenek „lenyelni a békát”.

Ilyenkor nyújt segítséget a jogos kifogással élőknek a Pest Megyei Békéltető Testület. A fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján létrejött testület elsőként alakult meg az országban, s tíz éves működést követően intézménnyé vált.
A testület által alkalmazott módszer, a „békéltetés” alternatív lehetőség a vitás ügy rendezésére. Célja, hogy a kialakult jogvitában bírósági eljárás nélkül jöjjön létre az egyezség a felek között.
A békéltető testületi eljárás – szemben a peres ügyekkel – egyszerű, gyors és ingyenes, a jogviták része pedig a legtöbb esetben hatvan napon belül befejeződik – olvasható a Pest megyei testület weboldalán.  
V.
Pest Megyei Békéltető Testület
Ügyfélfogadás keddtől csütörtökig 9 órától 14 óráig a 1119 Budapest, Etele út 59-61. II. em. 240. címen. Telefon: 06-1/269-0703. E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu. Web: www.panaszrendezes.hu. Levelezési cím: Pest Megyei Békéltető Testület 1364 Budapest, Pf.: 81.


Címkék: vásárlás fogyasztás szolgáltatás minőség bolt üzlet áruház per bíróság tárgyalás Pest megye

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció