Elballagtak a JAG-osok

2011. június 2.
Ha virágillat lengi be az egész épületet, ha a folyosókon és az udvaron mozdulni sem lehet a nagy tömegtől, és ha kora reggeltől díszítési lázban ég mindenki; az a József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola legnagyobb ünnepnapja. Mint minden évben – ahogy most április 30-án is –, a szélrózsa minden irányából nagy számban érkeztek a rokonok, ismerősök, barátok a végzős diákok ballagására. 

A hetedikesként idekerülő G-sek hat, a nyelvi A osztály öt, a humán B, a reál C és a szakközépiskolás E osztályok pedig négy év emlékeit idézhették fel ballagásukon. Megyeri István igazgató beszédében hangsúlyozta, hogy hazánk ezer középiskolája közül az utóbbi húsz évben elért versenyeredmények alapján az első ötven közé, a továbbtanulási felvételi arányt tekintve pedig az első harmadba tartozik a JAG. A hivatalos statisztikát támasztották alá a most végzők is, akik közül örvendetesen sokan értek el az iskolai követelményeknél magasabb szintű eredményt a legkülönbözőbb szaktárgyi területeken. Jelenleg például már 59-en rendelkeznek közülük középfokú-, és hárman felsőfokú nyelvvizsgával (a nyelvi  osztálynak pedig már mind a 34 tagja letette idegen nyelvből az előrehozott érettségi vizsgát).
      Megtörtént az osztályonkénti legjobb eredmények elérőinek nyilvános elismerése, az osztályfőnökök és a szaktanárok munkájának megköszönésével.
       A nevelőtestület legnagyobb kitüntetését, a Signum laudis (a dicséret jele) plakettet is ezen a napon vehették át a legkiválóbbak. Ezúttal öt végzős diák Borsai Szandrát (12.C), Fehér Józsefet (12.G), Honti Kingát (12.G), Petrányi Andreát (12.C), és Rendek Ádámot (12.G) érte ez a megtiszteltetés. Ők nem csupán tanulmányi és viselkedési szempontból voltak példamutatóak, hanem országos (pl. irodalmi, történelmi, matematika, földrajz, bibliatörténeti valamint sport) versenyeken szerzett díjaikkal, helyezéseikkel, továbbá a tudományos kutatómunkában, illetve közösségi tevékenységükben is. Mindezekkel széles körben növelték iskolájuk jó hírnevét. Rájuk is utalva fogalmazta meg Megyeri István líraian: „Ahogy a tavaszi kikelet virágszirmai alatt már az ősz gyümölcsei mutatkoznak, úgy látjuk most ünnepelt gyermekeinket. Őket, akik a jövő ígéretét hordozzák”. Ezzel és az alapító igazgató – Oláh István –, valamint Kölcsey és Madách megszívlelendő, örökbecsű erkölcsi intelmeivel bocsátotta útjára tanítványait.
       Az emelkedett hangulat után a búcsúztató 11-esek műsora nagy sikerrel – eredeti,  szellemes tükröt tartva – mutatta fel Az ember tragédiája frappánsan aktualizált parafrázisaként a közösen átélt diáklét fekete (luciferi) és fehér (ádámi) jellemzőit.
        A végzősök képviselői dalban köszöntek el. Zászlóátadásukkal pedig egyszersmind az iskola éppen 60 éves hagyományainak folytatását is várják az őket követő generációktól.

Bolcsó G.« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció