Elsőre is sikert aratott

2012. június 26.

A június 9-10-én megrendezett Borvidékek Hétvégéjén példaértékű össze­fogást tapasztalhattunk a városban működő egyesületek, intézmények és a lakosság között. Sokan és sokat tettek a rendezvény sikeres lebonyolításért.


A Monori Pincefaluban 36 helyi pincében kínálták boraikat az ország 22 borvidékéről érkező neves borászatok. A rendezvény pénteken szakmai nappal indult, a konferencián nagy érdeklődés övezte a neves felszólalók előadásait.
     A Borvidékek Hétvégéje közönségprogramja szombaton a borrendek 80-100 fős színes felvonulásával kezdődött. A borrendek képviselőit a Gerje-Party Fúvósegylet kísérte a Szent-Orbán téri színpadhoz, ahol Pogácsás Tibor polgármester nyitotta meg a rendezvényt. Ezt követte a Monor Környéki Strázsa Borrend tagavatása, majd színpadra léptek a Viráglányok és a Kék Ibolya-csoport Péteriből, a gyömrői Gólyafiak és Ilyés Szabó Anna mesemondó. A pincék között a Monori Strázsák Néptáncegyüttes tagjai gondoskodtak a jó hangulatról és arról, hogy a közönséggel is megkedveltesse a néptáncot. Nekik a talpalávalót a Kalapos Folk Band, a Kincses zenekar és négy másik együttes húzta szombaton délelőttől kora hajnalig, illetve vasárnap egész nap. A pincesorok között hímzéssel, szövéssel, gyöngyfűzéssel, arcfestővel, fazekassal, méhésszel, ásványékszer készítőkkel, Magfalva és a baranta kör képviselőivel, katonai járművek és veterán traktorok tulajdonosaival, a Közös Út Cukorbetegek Egyesületének szűréseket végző tagjaival találkozhattak az érdeklődők.
     Látványos kezdeményezés volt a Pin­cemaraton, melynek minden indulóját tárgyjutalomban részesítettek a szervezők. Szombaton a rendezvénnyel párhuzamosan került megrendezésre a II. Amatőr Fogathajtó Verseny, mely érdekes színfoltja volt a rendezvénynek. A napot a Kossuth-díjas Ghymes együttes jó hangulatú koncertje zárta, melyet az érkező vihar ellenére is több mint hatszázan hallgattak a Bacchus téren.
     A vasárnapot egy rendhagyó ökumenikus istentisztelet nyitotta a Szent Orbán téren, ahol szolgálatot adott Csáki Tibor plébános, Schaller Tamás és Vladár István lelkipásztorok.
     A látogatók számát csak becsülni lehet a rendezvény nagy területe miatt, de az biztos, hogy négy-ötezer vendég kilátogatott a Monori Pincefaluba.
     A rendezvény kapcsán példaértékű összefogást tapasztalhattunk a városban működő egyesületek, intézmények és a lakosság között, akik valamennyien sokat tettek a sikeres lebonyolításért. A Monor Környéki Strázsa Borrend – a Borvidékek Hétvégéje megvalósítását lehetővé tévő Leader-pályázat győztese – is köszönetet mond a lebonyolítás jelentős részével megbízott Vigadó Nonprofit Kft.-vel együtt azoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a sikeres és nagy energiát igénylő rendezvényhez.
     A Borvidékek Hétvégéje nem valósulhatott volna meg a helyi pincetulajdonosok önzetlen felajánlása nélkül. Ők két napig rendelkezésünkre bocsájtották a pincéjüket a más borvidékekről érkező borászoknak, vendégül látták őket és szállást biztosítottak nekik, heteken keresztül egyeztettek velük. Köszönet illeti őket és családjukat név szerint is: Aranyi Sándor, Balogh Péter, Berki István, Bokros Lajos, Ceglédi György, Csuzi László, Gosztola Gábor, Hanzelik Lajos, Hevesi Sándor, Hübel Gyula, Jámbor Miklós, Jávorszki Attila, Kiss Péter, Kovács Norbert, Kovács Róbert, Kugel György, Lukácsy György, Megyeri József, Molnár Tibor, Nagy László, Papp János, Prokopecz János, Sárosi István, Seres Attila, Szabó Gyula, Szabó István Gyula, Szabó Károly, Szekerka János, Takács Endre, Tóth László, Tóth Mihály, Vásárhelyi József, Veres László, Vitéz László, Zátrok Károly.
     Köszönet illeti a konferencia előadóit a szakmai napon nyújtott közreműködésükért. A Monorra érkező borászokat, hogy az ország legtávolabbi pontjairól is eljöttek borukat megismertetni az érdeklődőkkel.
A hatósági engedélyek kiadásában közreműködött Gyál Város Polgármesteri Hivatala, az ÁNTSZ Monori intézete, az Állategészségügyi Igazgatóság Monori Hivatala. Köszönjük a rendezvény mintaszerű rendőri biztosítását a Monori Rendőrkapitányság munkatársainak, a szükséges orvosi jelenlétet pedig a Monori Mentőállomáson dolgozóknak. A rendezvényt népszerűsítő transzparenseket a Monori Tűzoltóság vonulós állománya helyezte ki. Monor Város Önkormányzata biztosította a rendezvény parkolójába vezető út rendbetételét, a közterületet a kirakodóvásárhoz. Köszönjük a közreműködő kollégáknak, a Kövál Zrt. munkatársainak, a mezőőröknek, közterület-felügyelőnek és az engedélyek kiadásában közreműködőknek. A kijelölt parkoló Tóth István területén volt, amit ingyen bocsájtott rendelkezésünkre. A rendezvény előkészítésében fontos szerep jutott a Kövál Zrt-nek, amely az utak rendbetételében és locsolásában, a szemétgyűjtésben és szállításban segítette a sikeres lebonyolítást. Köszönet jár a Monor Város és Uszoda Üzemeltető Nonprofit Kft.-nek a színpadok és faházak felállításáért és szállításáért, a bevezető utakon végzett munkáért. A Monori Pincefaluban és az oda vezető utakon a Monori Polgárőr Egyesület és a Strázsahegyi Polgárőr Egyesület tagjai vigyázták a rendet két napon keresztül. Az információs pontként felállított faházakban a katolikus és református egyházközösségek, illetve a 842. Benedek Elek cserkészcsapat fiataljai fogadták az érdeklődőket és látták el őket megfelelő információkkal. Az ő ellátásukról a Monori Pincefaluba kitelepülő éttermek, az Ilzer Étterem, a Rojcsik Vendéglő, a Tanya csárda és a Vigadó Étterem gondoskodtak. Az ízléses és informatív térképet és más grafikai munkákat a Régió Lapkiadó Kft. készítette.
A Borvidékek Hétvégéje során felmerült közlekedési nehézségek és a behajtási korlátozás miatti kellemetlenségek elviseléséért köszönet minden monori lakosnak, reméljük, hogy a Monori Pincefaluban tapasztalható remek hangulat kárpótolta őket!   
     Bízunk abban, hogy egy évek múlva is sikeres rendezvény indításának első lépéseit tettük meg együtt! Találkozzunk jövőre is a Borvidékek Hétvégéjén!
Vigadó Nonprofit Kft.
Címkék: Borvidékek Hétvégéje Monori Pincefalu

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció