Ember nagyságú szörnyetegek

2010. április 12.
Legutóbb tavaly született egy új bejegyzés a Magyar Horgász újság által 1966 óta vezetett listáján, amelyben rekord méretű fogásokat jegyzik fel. 2009 nyarán Deim János törökszentmiklósi horgász, a helyi horgász egyesület elnöke, megfogta Magyarország, sőt az egész világ eddig ismert legnagyobb busáját. A Tisza Szolnok és Szajol közötti szakaszán egy 77,5 kg-os, 150 centiméter hosszú busát akasztott, amelyet mintegy harmincöt perces fárasztás után tudott a vízből kiemelni. A legnagyobb kerülete 143 centiméter volt.

A horgász egy több hete etetett helyen, pontyozás közben fogta a méretes zsákmányt. A horog a kopoltyús alsó állkapcsába akadt bele. A halat csak a vízbe beugorva, a száján keresztül, a kopoltyúfedőnél megragadva, felesége segítségével sikerült a partra kiráncigálnia. A felbontott halban 10 kilogramm ikrát találtak. A nem mindennapi példány életkora körülbelül 50 év volt.
 
A közel nyolcvan kilós busa azonban nem a legnagyobb hazánkban fogott hal. Ezzel egy 112 kilogramm méretű harcsa dicsekedhetett, amíg ki nem fogtak 2004-ben.
P.J.
Horgászbottal a tavak partján
Címkék: horgászat

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció