Épülhet a bölcsőde

2011. június 15.
Június 3-án ünnepélyes keretek között letették Pilisen az új bölcsőde alapkövét. Ezzel megkezdődött az állami és európai uniós támogatással megvalósuló, összesen 377 millió forintos beruházás kivitelezése, melyhez a város önkormányzata 129 millió forinttal járul hozzá.

            – Pilisnek városként rendelkeznie kell bölcsődével, ezért 2008-ban a képviselő-testület megterveztette az intézmény épületét, majd 2009-ben a bölcsőde létesítésére kiírt pályázatot elnyerte a város – mondta Szabó Márton, Pilis polgármestere.
            Az intézmény a Gólyahír utca 6. szám alatt épül fel. A két gondozási egységből álló intézmény alapterülete 800 négyzetméter, melyhez egy majdnem 500 négyzetméter alapterületű játszóudvar tartozik majd.
            – Az építésnél természetes anyagokat, fát és téglát használnak fel a kivitelezők, fokozott hőszigetelésű nyílászárókat építenek be, a használati melegvizet pedig a tetőn elhelyezett napkollektorok szolgáltatják majd – tájékoztatta lapunkat Pölös István, az intézmény építész tervezője. Az átadásra 2012. március 31-én kerül sor. 
MANNA
Címkék: bölcsőde beruházás

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció