És feldübörögtek a csodamotorok

2015. augusztus 3.
Motorok dübörgésétől, na meg kemény rockzenétől volt hangos a Dobrovitz Lovasfarm július utolsó hétvégéjén. A harmadik alkalommal megrendezett Vecsési Moto-rock fesztiválra az ország minden szegletéből érkeztek vendégek.A kétnaposra hirdetett rendezvény valójában három napon át zajlott, hiszen a csütörtököt a szervezők kinevezték nulladik napnak. Az Ecseri bekötőúttal szemben lévő farm ideális helyszínnek bizonyult, lévén, elég nagy terület, ráadásul a város szélén található, úgyhogy a kemény és hangos rock nem zavarta a lakosokat.
– A fesztivál eredeti ötlete Zehetmayer Józseftől származik, nélküle nem jöhetett volna létre ez a rendezvény – mondja Kortye Katalin szervező-rendező. – Oláh Laci, a Vecsési Gördülő Csigák Motoros Klub vezetője is sokat tett azért, hogy megvalósuljon a motoros találkozó. Rengetegen segítettek a szervezésben, támogatásban, a vecsési önkormányzat is mellénk állt, vállalta a fővédnökséget. Az első év a kísérletezés jegyében telt, jóval kevesebben voltak, mint most. Úgy látszik, kezd beérni a rengeteg munka.
Már csütörtökön, kora délután elkezdtek szállingózni a motorosok a helyszínre, miközben felállították sátraikat, a nagyszínpadon javában szólt a rock. Pénteken, a forróság ellenére csúcsokat döntött a látogatottság, azok a vecsésiek is kilátogattak a farmra, akiknek nincs motorjuk, ám a fellépő zenekarokra, a különleges programokra kíváncsiak voltak.
A szombat a forróság jegyében telt, az iszonyatos meleg ellenére, igen jó hangulatban zajlottak az események. A motorosok ovációval fogadták az önkéntes tűzoltók piros locsoló kocsiját, többen a vízsugarak alá álltak. Fogyott a hideg sör, a fröccs, az üdítő rendesen. Aki megéhezett, vehetett lángost, megkóstolhatta a birkapörköltet, a vadast. Már délelőtt elkezdődtek a különféle színes programok. Volt itt kérem, vízi foci, motorszépségverseny. Nem lehetett könnyű dolga a közönségzsűrinek, hiszen álomszép kétkerekűek, különlegességek sorakoztak fel a zöld füvön. De, hogy egészen pontosak legyünk, találkoztunk három-, sőt négykerekű (quad) járművekkel is. Felidéződött a retro korszak is: átalakított Babetták, Jávák, Verhovinák, Simsonok és bicikliből átalakított Dongók zümmögtek rendületlenül.
Kisgyerekek bukósisakban, parányi kétkerekűekkel suhantak a kijelölt helyeken. Sokan neveztek motokrossz- versenyre is. Volt íjászbemutató, majd különféle motoros és nem motoros játékokban is kipróbálhatták ügyességüket a versenyzők. Pontban fél háromkor kezdődött a motoros felvonulás. Rendőri felvezetéssel haladt a menet Vecsés Fő utcáján, a temetőig meg sem álltak. A részvevők megkoszorúzták a fiatalon elhunyt Adamek István sírját, kinek az életéhez hozzátartozott a motor, és lelkes szervezője volt az előző találkozóknak, mi több, fellépett a zenekarával is. Visszatérve a lovasfarmra folytatódtak a programok.
Olyan neves együttesek is felléptek, mint az Ossian, a Zorall, a Kerozin. Este a férfiszemek nagy gyönyörűségére volt erotikashow és vizespólóverseny.
Hajnalra elcsendesedett a környék, véget ért a moto-rock fesztivál.

Ádám Tamás


« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció