Európai Uniós program a Tabánban

2010. április 12.
2009-benimmáron ötödik éve, hogy civil kezdeményezésre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elindította Monoron a Tabán Integrációs Programot. A szegénytelepen élők segítését felvállaló kis csapat, az elmúlt egy évben rengeteg dolgot valósított meg az Európai Unió támogatásával.

– Az információs pontban naponta megforduló mintegy 50-60 ember valós problémáin segíteni nem könnyű feladat – mondta Kiss Dávid programvezető. – Az információ a 21. században aranyat ér, egy átlagember viszont könnyedén hozzájuthat. Azonban a szegregált lakókörnyezetben élőknek ez nehézséget okoz. A információs pont ebben nyújt segítséget.
 
Irodánkban állandó munkatársak igyekeznek szinte minden kívánságot teljesíteni. Többek között lehet fénymásolni, internetezni, faxolni, hivatalos ügyben segítséget kérni. A közösségi házunkban délelőttönként játszóház üzemel az egészen kicsiknek, délután tanulószoba, illetve a különböző klubok kapnak teret. A fiatalok pingpongoznak, társasjátékoznak, beszélgetnek. A rendőrséggel közösen bűnmegelőzési céllal preventív foglalkozásokat is tartunk. Az Európai Unió által biztosított forrás április 15-ével lejár, azonban a Máltai Szeretetszolgálat az információs pontot és közösségi házat tovább üzemelteti.
P.J.


« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció