Felavatták az új laktanyát

2013. november 15.
Tűzoltólaktanyát avattak november 7-én Monoron, amelyben méltó munkakörülmények között működhet tovább a monori hivatásos tűzoltó-parancsnokság, illetve a monori katasztrófavédelmi kirendeltség.

A monori önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően megfelelő körülmények közé került a monori tűzoltó-parancsnokság. A monori tűzoltók hosszú éveken keresztül egy volt termelőszövetkezeti épületből kialakított objektumból vonultak a tűzesetekhez, de ugyanitt végezték az irodai munkát és tárolták az eszközeiket is. Az áldatlan állapotoknak azonban mostantól vége, köszönhetően a mintegy 490 millió forintból megvalósult új épületnek. A monori önkormányzat 98 millió forinttal járult hozzá az új laktanya felépítéséhez.
Az építkezés 2012-ben kezdődött, mára az épület összes funkciója használható. A korszerű épület 1367 négyzetméteren 53 helyiséget foglal magába. A belső terek tervezése során a dolgozók igényeit tartották szem előtt, így nagy belmagasságú, világos helyiségeket alakítottak ki pihenőterekkel, sportolási lehetőséggel a nagyobb komfortérzet érdekében. Az épület teljes egészében akadálymentes és minden további feltétel is adott, amit az integrált katasztrófavédelmi rendszer megkövetelt a kialakítás során.
Az épületben minden feltétel biztosított ahhoz, hogy a tűzoltók a lehető legjobban végezhessék feladatukat, a csizmamosó berendezéstől az ipari méretű szárítóberendezésig, minden szükséges eszköz megtalálható. 
Az avatóünnepségen Bakondi György, a katasztrófavédelem országos főigazgatója beszédében kiemelte, hogy a monori fejlesztés az állami és az önkormányzati elképzelések találkozása mentén valósult meg, melynek köszönhetően a szolgálatot teljesítő kollégák elhelyezése végre megfelelő színvonalon történik.
Pogácsás Tibor, Monor polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta, hogy büszke az állományra és büszke az épületre is, melyben a dolgozók olyan közösséget alkothatnak, amelyhez jó tartozni.
A monori tűzoltó-parancsnokság hivatásos állománya 16 településen 116 ezer lakos biztonságáról gondoskodik. 

Varga Norbert
Címkék: tűzoltó laktanya tűz oltás tűzeset vonulás hivatásos katasztrófa

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció