Felnőttképzés indul Maglódon, Vecsésen és Ecseren

2009. július 14.
Pályázati forrásból valósulhat meg a felnőttképzés bevezetése a Magházban.

A maglódi Magház Centrum Nonprofit Közhasznú Kft. pályázatot nyújtott be annak érdekében, hogy a maglódi művelődési ház a vecsési és az ecseri művelődési házakkal közösen bevezethessék a felnőttképzést. A pályázaton több, mint 60 millió forint támogatást nyertek.

Sosem késő. A számítógépes ismeretek már elengedhetetlenek

A projekt célja, hogy az említett három település művelődési házai az akkreditáció megszerzését követően alkalmassá váljon képzések szervezésére és lebonyolítására, a résztvevők munkaerő-piaci változásának vizsgálatára.
Előzetes igényfelmérés eredményeképpen várhatóan a következő szakmákban indítanak képzéseket: Maglódon telefonkezelő, ügyféltájékoztató (call center), valamint ECDL-képzés;
Ecseren áruterítő (logisztika) és ECDL Start képzés; Vecsésen pedig időszakos házi gyermekgondozó és angol alapfokú nyelvi tanfolyam.
A pályázati támogatás lehetőséget adott arra, hogy a képzésen résztvevők számára modern felszereltségű tantermeket alakítsanak ki az intézmények. Ennek megfelelően főként informatikai eszközökkel gazdagodtak (számítógépek, fénymásolók, írásvetítők, tévé, DVD-lejátszó). A 2009 szeptemberében induló projekt megvalósítása 22 hónapot vesz igénybe. 2011. júniusára tervezett sikeres befejezését követően további felnőttképzési programok lebonyolítására nyílik lehetőség az akkori piaci igényeknek megfelelően.

Ren« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció