Finnország szereti Bácsi  Pétert

2014. május 21.
Természetesen a címben szereplő kijelentés fikció, de ami biztos, hogy Gyálon élő kötöttfogású birkózónk, Bácsi Péter már másodszor tért haza Eb-arannyal Finnországból.

A 2008-as tamperei Eu­ró­pa-bajnoki diadal után idén is begyűjtötte a győzelemért járó Eb-aranyat az áprilisi vantaai birkózó Európa-bajnokságon a 80 kg-osak között. Ami tovább növeli ennek az aranyéremnek az értékét, hogy a döntőben a kétszeres világbajnok török Selcuk Ce­bit kellet ehhez legyőznie.
A Gyálon élő, de Ferencváros színeiben birkózó sportoló már fiatalon megmérette magát a nemzetközi porondokon: 19 évesen a junior Európa-bajnokságon (9. helyezést ért el), egy évvel később a junior vb-n (17. lett), majd a hazai sikerek mellett (2004-ben ezüstérmet szerzett az országos bajnokságon, három évvel később megszerezte első felnőtt magyar bajnoki aranyát) 2007-ben a világbajnokságon hetedik helyével olimpiai kvalifikációt is szerzett. Ezután a már említett tamperei Európa-bajnokságon lett aranyérmes. A pekingi olimpián is szépen szerepelt, a nemzetközi tabellán Magyarországot az ötödik helyért járó pontokkal erősítette. A 2009-es Eb-n 12., a világbajnokságon 19. lett. A következő évi Európa-bajnokságon bronzérmet akasztottak a nyakába. Az ezt követő világbajnokságon sajnos kiesett, de 2011-ben már ezüsttel tért haza az Eb-ről és az őszi világbajnokságon a nyolcadik helyet szerezte meg. 2012 áprilisában egy kínai kvalifikációs versenyről jutott ki az olimpiára, ahol az első mérkőzésen sajnos komoly sérülést szerzett, amiből már testileg-lelkileg láthatóan tökéletesen sikerült felépülnie.
TRN
Címkék: birkózás sport eb vb

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció