Gazdag programkínálat a vecsési gyereknapon

2011. május 16.
Vecsésen immáron 16. alkalommal kerül megrendezésre május 21-én, szombaton, a városi gyermeknap a József Attila Művelődési Ház szervezésében. Kezdetben még a sportpálya adott otthont a rendezvénynek, ahol eső esetén a fedett színpad  egy IFA platója volt. Az utóbbi években új helyszínen, az Epresben várják a gyerekeket, ahol más nagyobb rendezvényeket és a Káposztafesztet is tartják.

Ennek oka, hogy oly sokan voltak kíváncsiak a gyermeknapra, hogy a focipálya már szűknek bizonyult. Nemcsak a terület lett nagyobb, de a programok is jócskán bővültek, illetve újabb helyszínek és szolgáltatások gazdagítják a kínálatot.
            Kilenc órától a Piac téren a maskarákba öltözött Vagabanda Társulat toborozza a vendégeket. A programok tíz órától indulnak a nagyszínpadon, amelyeket egész nap üzemelő mini vidámpark, kirakodóvásár, kézműves játszóház, népi játszótér, rajzverseny, óriás rajzfal készítés és kutyás bemutató egészíti ki. A nagyszínpadon a nap folyamán a Művelődési Ház csoportjain kívül fellép Ruttkai Bori és a Hébe-Hóba, a Kolompos Együttes, Király L. Norbi, a Szélkiáltó Együttes, majd este fél kilenckor Kállay Saunders András szórakoztatja az egybegyűlteket. A szünetekben a sátorsoron a Csillag Zenede, a kisszínpadon Éles István, várja a fiatalokat.
            Új színfolt, hogy Mazsola, Frakk, Cicamica és még számos mesefigura megalkotójának, Bálint Ágnesnek lakhelyén megnyílt a emlékház (Vecsés, Barcsai u. 1.). Itt az állandó kiállítás mellett háromszor, 10, 14 és 16 órakor adja elő a Mazsola és Tádé című darabot az Ametist Bábszínház, melyre az egész nap üzemelő, ingyenes „kisvasút” szállítja az érdeklődőket.
            Szintén újdonság, hogy a vecsési rendőrőrssel és a polgárőrséggel együttműködve bűnmegelőzési napot tartanak a rendezők. Itt a különböző játékos foglalkozások, neves előadók, így többek között Doszpot Péter mellett megtekinthetők lesznek a rendőrautók és -motorok is.
             Az már csak hab a tortán, hogy a monori tűzoltóság jóvoltából két tűzoltóautó is ott lesz a területen, ezekbe is be lehet kukkantani, illetve este (amennyiben az időjárás is engedi) hőlégballonozásra is mód nyílik.
            Vecsés Város Önkormányzata, a támogatók és a JAM Ház jóvoltából a gyermeknap minden programja ingyenes.        
Lazacz
Címkék: gyermeknap programok rendezvény koncert

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció