GPS alapú utastájékoztatás az elővárosi vonatokon

2011. május 25.
A MÁV fejlesztésének köszönhetően, gépi hangosbeszélőn keresztül információkat információkkal látják az utasokat három budapesti elővárosi vonalon, Budapest–Vác–Szob, Budapest–Ferihegy–Monor– Albertirsa–Cegléd–Szolnok és Budapest–Sülysáp–Nagykáta–Újszász–Szolnok között.

A vasúttársaság szolgáltatásfejlesztésének legújabb jelentős állomásaként - a már eddig is meglévő motorvonati utastájékoztatáson túl - további, napi 280 budapesti, elővárosi vonaton valósul meg az utazók GPS alapú informálása a vonat aktuális helyzetéről és a következő megállásról - tájékoztatott a MÁV.

Így a bővítést követően május végére a főváros környéki vonatok már több mint nyolcvan százalékán vált elérhetővé az utasok számára is menet közben a pontos helymeghatározásból adódó tájékozódás, ami elsősorban a leszállásokhoz nyújt segítséget.

A fejlesztésnek köszönhetően a gépi hangosbeszélőn keresztül hallható információkat három budapesti elővárosi vonalon Budapest–Vác–Szob, Budapest–Ferihegy–Monor– Albertirsa–Cegléd–Szolnok és Budapest–Sülysáp–Nagykáta–Újszász–Szolnok között hallhatják az utasok. A tájékoztatás magyar, angol és német nyelven is hallható, így a hazánkba látogató külföldiek – helyismeret nélkül is – könnyedén el tudnak igazodni az utazásuk során.

A fejlesztés szerelési munkálatait a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. végezte. A személyszállító vasúttársaság tervei szerint a következő lépés ezeknek a vasúti kocsiknak a vizuális kijelzővel történő felszerelése lesz.

Forrás: www.privatbankar.hu

Címkék: vasút vonat közlekedés

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció