Hamarosan megújul Monor belvárosa

2009. június 15.
A következő hetekben átadják Monoron a megújult Főteret és a Petőfi utcát.

A két közterület átépítése az önkormányzat régi vágya volt. Az önkormányzat által készített Integrált Városfejlesztési Stratégia tervében eredetileg az egész Főtér átépítése szerepelt, de az EU-s pályázatot Monor nem nyerte meg. Ezért most egy kisebb beruházás valósul meg, saját erőből egy kedvezményes kamatozású, állami támogatású bankhitel segítségével.

A monori korzó június közepén.
Egy hónap múlva adják át


    A Petőfi utca a Főtérrel nagyjából egy időben készül el, és sétálóutcát alakítanak ki az eddig forgalmas utcában. Ezután kizárólag a mentők, a tűzoltók és a rendőrség használhatja gépjárművel, továbbá a helyi üzletek áruszállításra. Az átalakítás a Petőfi utca első szakaszát érinti a Dózsa György utcáig.
    Mivel a Főtér és a Petőfi utca átalakításával számos parkolóhely megszűnik, ezért az önkormányzat a Dózsa György és a Németh Ágoston utcában is parkolóhelyeket alakított ki, ahol a későbbiekben ingyenes lesz a parkolás. Fizetni kell viszont a parkolásért a városban azokon a helyeken, ahol az autósok eddig ingyenesen foglalhatták a közterületet. Az önkormányzat két parkolózónát alakít ki. Az egyik a Kossuth Lajos utca jobb oldali szakasza az Ady Endre utca és a Szent István tér között. Itt munkanapokon 8 és 17 óra között kell parkolási díjat fizetni. A másik, a piactéri várakozóhelyek (a Forrás és a Bocskai utca között): a Bocskai utca és a Forrás utca mindkét oldala a piac vonalában, valamint a Forrás köz mindkét oldala. E helyeken szerda és szombati napokon 6 és 13 óra között díjköteles a parkolás. Négy parkolóórát helyeznek ki a városban; kettőt a Kossuth Lajos utcában, kettőt pedig a piac környékén a Forrás, illetve a Bocskai utcában. A parkolási díj 100 Ft/óra úgy, hogy a minimálisan fizetendő parkolási idő 30 perc, maximálisan pedig 3 óra lehet. Ha valaki nem fizet, akkor a pótdíjat kell fizetnie, amely akár háromezer forint is lehet.
PJ


« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció