Hegyre fel!

2010. május 17.
Ismét megtelik az ezer pincét rejtő monori Strázsahegy május 22-én, szombaton 14 órától. A tavalyi nagysikerű rendezvényt követően a Monori Borút Egyesület és a Monori Gazdakör idén is megszervezi a hagyományos Orbán-napi vigasságot, valamint – immár másodszor – a Strázsahegyi pincék fesztiválját. Az előző évhez képest, a főtámogató Monor és Vidéke Takarékszövetkezetnek is köszönhetően, idén színesebb programmal várják a szervezők a vendégeket.

A Szent Orbán téren 15 órától kulturális programok szórakoztatják a látogatókat. Fellép a Borfolk, a Lármafa zenekar, a Monori Strázsák Néptánc Egyesület, a Monori Dalkör, a Gombai Rozmaring Tánccsoport és a Zsindelyes zenekar. A Monor Környéki Strázsa Borrend e helyen adja át a „Tiszta, gondozott pince” és a „Monor város bora” díjat. A kisgyermekes családokra is gondolva, újításként gyermekfoglalkoztató lesz – szakavatott felügyelőkkel – a Szent Orbán tér mellett. A művészetek iránt elkötelezettek megcsodálhatják Pásztorné Borus Piroska művésztanár patchwork munkáit, Somogyi Márk fotóművész alkotásait; továbbá dr. Dobos György nyugdíjas címzetes igazgató fotótárlatán keresztül megismerkedhetnek a Strázsahegy és Monor múltjával.
 
18 pincében találkozhatnak helyi, környékbeli és az ország különböző részeiről érkező borászokkal. A szomjoltás mellett ebben az évben lehetőség adódik az éhség csillapítására is. Neves sajt-, hús-, lekvár- és egyéb ételkülönlegességek készítői vesznek részt ugyanis a rendezvényen. Kugel György birtoka (az egykori Kele pince) részben kézműves udvarrá alakul át, ahol többek között fafaragók, csuhékészítők, kosárfonók általi és egyéb kézzel készült alkotásokat tekinthetnek és vásárolhatnak meg az arra járók. E pince azonban nem csak a gazdag kínálat miatt lesz érdekes. Itt kap helyet az a Pálinkamanufaktúra is, mely nemrég a „Magyarország legjobb pálinkája” címet szerezte meg a gyulai „Kisüsti pálinka fesztiválon”. 17 órától a Monori Strázsák Néptánc Egyesület a Zsindelyes zenekarral és a Borfolkkal karöltve zenével és dallal tölti meg a strázsahegyi pincesorokat – egészen sötétedésig. Ezt követően a Szent Orbán téren és a kézműves udvarban felállított színpadokon táncház várja a ropni vágyókat.
A Pincék Fesztiváljára idén is lehet kedvezményes poharat foglalni a www.monoriborut.hu weboldalon. Az 1500 Ft-ba kerülő kóstolópohárral együtt 8 db kóstolójegyet kapnak a vendégek, de utólagos kóstolójegy vásárlására is lesz lehetőség. A poharak átvétele a Szent Orbán téren felállított, Monori Borút Egyesület logójával ellátott sátorban történik, ahol a pohárelőjegyzők meglepetésre számíthatnak.
KA
 
Címkék: Strázsahegy bor

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció