Helytörténeti vetélkedő

2011. február 4.

A Helytörténeti Kiállítás négyfordulós vetélkedőt hirdet általános iskolás korúaknak.


Itt az alkalom, hogy a helytörténet iránt érdeklődő monori fiatalok megmutathassák tudásukat, kreativitásukat és elszántságukat egymás és a városban élők előtt. A versenyre négyfős csapatok jelentkezését várja a Helytörténeti Kiállítás. A vetélkedőn eredményesen szereplő csapatok értékes jutalmakban is részesülnek.
1. forduló – Feladatlap kitöltése a Helytörténeti Kiállításon
A feladatlapot a csapatok a helyszínen kapják kézhez, itt is adják le. Többször is lehet jönni, amennyiben egy alkalommal nem végeznének vele. (Nyitva tartás: szerda 8-12, csütörtök: 14-18, szombat 8-12). A feladatlap beadási határideje: 2011. február 16., szerda délelőtt.
2. forduló – Gyűjtő-kutató munka
Monor és környéke népi építészeti emlékeit kell felkutatni, ezekről fotót készíteni. 10-15 kép például pincéről, parasztházról, pajtáról, góréról, kunyhóról stb. A fotókat tablón kell elhelyezni, magyarázó szöveggel az építési módokról. A tabló mérete: A/2-es karton. A tabló beadási határideje: 2011. március 16. szerda délután.
3. forduló – Szóbeli verseny
A csapatok bemutatják a gyűjtött anyagaikat power pointos vetítéssel, szóban elmagyarázzák, mit látunk a fotókon. A bemutató időtartama csapatonként legfeljebb 3 perc. Ezután kvízjáték következik, amelyre a következő forrásokból lehet felkészülni: Monor – Látnivalók (TKM kiskönyvtára 725.), Borzsák Endre: Juhászok, betyárok, garabonciások…(csak a 127-143. oldalból). A Helytörténeti Kiállítás szórólapja. A verseny ideje: 2011. március 16., szerda 14 óra
4. forduló – Makett készítése
Népi építési módszerek bemutatása. Például paticsfalú építmény, vályogfal, góré. A makett készítéséhez segítséget nyújtunk csütörtök délutánonként. Akik igénylik, ebben az időben jöhetnek a kiállításra. Kérünk mindenkit, hogy a makettezést ne hagyja az utolsó napokra, mert egyszerre sokan nem férnek be a kiállításra. A makettek beadási határideje: 2011. április 14., csütörtök 14-16 óra.
Az elkészült tablókat és maketteket a Városi Könyvtárban kiállítják a szervezők. A kiállítás megnyitója és a vetélkedő ünnepélyes eredményhirdetése 2011. április 20-án, szerdán 13 órakor lesz a Városi Könyvtár emeleti kiállítóterében.
Címkék: vetélkedő iskolások

« vissza

Kapcsolódó cikkek:

Legolvasottabb cikkeink:

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció