Hivatalosan is átadták a Lurkó Bölcsődét

2010. december 13.
A Régió hasábjain korábban már hírt adtunk arról, hogy Albertirsán új, a mai kor igényeinek megfelelő bölcsődét hoztak létre. Az építési és berendezési munkálatok végeztével most már hivatalosan is átadták az intézményt. A településen az ötvenes évek közepén nyitották meg az első idénybölcsődét, melyet később állandósítottak, és negyven férőhelyesre bővítettek. A rendszerváltást követően a férőhelyek számát a felére csökkentették, ám napjainkban az intézmény így már nem tudta kielégíteni a lakosságszámban egyre növekvő település igényeit. Ezért döntött a városvezetőség egy korszerű bölcsőde kialakítása mellett, mely uniós támogatással valósult meg.

  A Lurkó Bölcsődében sószobát is elhelyeztek, ahol a tengerparti levegőhöz és a sóbányák jótékony hatású levegőjéhez hasonló klímát alakítottak ki. Ez ugyanis segít a légúti megbetegedések gyógyításában, és erősíti a kicsik immunrendszerét.  A sószobában a gyerekek a finommotorikus mozgást és kreativitást fejlesztő játékokkal játszhatnak. A csoportszobák tágasak, világosak, színesek, a játékokat pedig a különböző korcsoportoknak megfelelően szerezték be. Az udvart szintén mozgásfejlesztő játékokkal, mászókával és hintával szerelték fel. Az épület energiaszükségletének egy részét napenergia segítségével fedezik.
    – A bölcsőde bővítésével új munkahelyek is létesültek Albertirsán – tájékoztatta lapunkat Fazekas László, a település polgármestere.
N.R.
Címkék: Albertirsa bölcsőde

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció