Ír táncház Monoron

2010. február 22.
A Blackbird Dance School versenytáncosai és élő zenekara egy fergeteges előadásra hívják az érdeklődőket a monori Vigadóba március 12-én, amit egy tánctanítással egybekötött ír táncház követ.

A 2005-ben alapított Blackbird Irish Dance School különleges szerepet tölt be a magyarországi ír tánciskolák között. Az iskola vezető tanárai az első olyan magyar tánctanárok, akik sikeres gyakorlati és elméleti vizsgájukat követően felvételt nyertek a dublini székhelyű, 1929-ben alapított Ír Tánc Szövetség tagjai közé, mindketten tagjai az ír tánctanárok 30 fős kontinentális európai tanácsának. Tanfolyamaikon a különböző képzési formák, táncórák között mindenki megtalálja a számára fontos dolgokat, legyen szó versenyzésről, hobbi szinten végzett rendszeres testmozgásról, vagy egyszerűen csak az ír kultúra, zene és tánc iránti rajongásról.

Versenytáncosaik nemzetközi bajnokságokon is kimagasló eredményeket érnek el. A 2009. évi philadelphiai Ír Sztepp Világbajnokságon is képviselte Magyarországot Blackbird-táncos. A Blackbird tánciskola fő célja az ír tánc és az ír kultúra népszerűsítése és hiteles módon történő bemutatása, valamint az azonos érdeklődési körű táncosokból, zenészekből, családtagokból, ismerősökből a kezdeti évek során kialakult baráti közösség megőrzése és fenntartása.

Ebbe a baráti közösségbe hívja most az olvasót a monori Vigadó. A Blackbird tánciskola táncosai és oktatói, valamint a KékBab zenekar tagjai 2010. március 12-én lépnek fel a monori Művelődési Házban. 18 órától egy színpadi táncelőadással, 19 órától tánctanítással egybekötött táncházzal várják az érdeklődőket. Jegyek elővételben 1000 forintért, az előadás napján 1000 és 1300 forintért kaphatóak. Bővebb információ a Vigadó Kulturális és Civil Központ elérhetőségein kérhető.

 

INF

 

 

Címkék: Vigadó zene,

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció