Ismét a káposztáé a főszerep

2012. szeptember 20.

Szeptember 23-án immár 12. alkalommal kerül megren­dezésre a Vecsési Káposzta­feszt. A háromnapos rendez­vényt idén is az intenzív ízek, a színes, kulturális progra­mok és a különleges kézművestermékek kavalkádja teszi emlékezetessé.

A hagyományokhoz hí­ven az Ó-Plébánia Templom szentmiséjével kezdődik a fesztivál, majd a misét köve­ti a terményáldás. Fél 12-kor indul a felvonulás és a szo­kott útvonalon a Jókai utca– Kálmán utca mentén a Vá­ros utcán keresztül hagyja el a fesztivált. Ezt követően ke­rül sor a civil szervezetek és az intézmények díszes felvo­nulására.
A fesztiválon két szín­padon folynak majd a kü­lönféle kulturális progra­mok, melyet többek között olyan neves előadók színe­sítenek, mint Oszwald Ma­rika, Dolák-Saly Róbert, a 2008-as Megasztár győztese, Király Viktor vagy a Csillag Születik versenyzője, Varga Viktor.
Ahogy már megszokhat­tuk, idén is lesz sörsátor, ahol pihenésre alkalmas padok­kal, ízletes ételekkel, hűtött sörökkel és hangulatos zené­vel várják az étkezni, táncol­ni, esetleg megpihenni vá­gyókat.
A programok között sze­repel az előző fesztiválokon nagy közönségsikert arató káposztapucoló verseny, és a felhozatalból természete­sen nem marad ki az Ország Legnagyobb Káposztája dí­jért folyó küzdelem sem, ahol az első három helyezett érté­kes nyereményben részesül.
Idén is lesz kisvonat, amely a Káposztafesztről in­dulva a Bálint Ágnes Emlék­házat és a Vecsési Tájházat érintve közlekedik. Az előbbi helyszínen a délutáni óráktól a Kemény Henrik és a klasszikus vásári bábjátékok ha­gyományait követő Bartha Tóni bábszínháza ígér tar­talmas szórakozást gyerme­keknek és szüleiknek, míg az utóbbin finom ételekkel és italokkal valamint hamisí­tatlan sváb zenével várják a vendégeket.
A Káposztafeszt a főző­versennyel kiegészülve lesz az igazi, ahol természetesen ismét Benke Laci bácsi mes­terszakács és csapata érté­keli az elkészült gasztronó­miai remekeket.
A kézműves kirakodóvá­sárra idén is rengetegen je­lentkeztek. A teljesség igénye nélkül, lesznek házi készí­tésű lekvárok, kürtőskalács, kézzel készített ékszerek, ke­nyérlángos, kézművessörök, szarvas és erdei gombák, házi készítésű sajtkülönlegessé­gek, kézművesmarcipán, le­vendula, aszalt gyümölcsök. Hogy ezen kívül mit tartogat még a fesztivál, azt megtudja, ha ellátogat szeptember 23- án Vecsésre a Faluközpont­ban található Epresbe, a Ká­posztafesztre!

V.

Címkék: vecsés káposztafeszt programok

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció