Ismét Pogácsás Tibor lett az elnök

2010. december 13.
Tisztújító ülést tartottak a Monor és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás településeinek vezetői a monori polgármesteri hivatalban. A társulási tanács a társaság elnökévé Pogácsás Tibort, Monor polgármesterét, alelnökévé pedig Szlahó Csabát, Vecsés polgármesterét választotta. Ismét két, korábban is létező bizottságot alakítottak. A Pénzügyi Bizottság elnöke Lehota Vilmos, Gomba polgármestere, a Jogi és Ügyrendi Bizottságé pedig dr. Molnár Zsolt, Péteri polgármestere lett.

A 2005-ben létrehozott társulás a statisztikai kistérség (régi monori járás) 15 településének önkormányzatai közötti együttműködés. Célja, hogy bizonyos törvény által szabályozott feladatokat az önkormányzatok közösen lássanak el. Amint azt a neve is mutatja, feladatuk többfajta tevékenységre kiterjed: a szociális alapfeladatok ellátása mellett a pályaválasztási tanácsadást, gyógytestnevelést, valamint a logopédiai ellátást koordinálják, ezen kívül pedig az önkormányzatok belső ellenőrzését irányítják. A társulás ezt a munkát koordinálja az állam által biztosított normatíva felhasználásával. A társulás tagjai: Bénye, Csévharaszt, Ecser, Gomba, Gyömrő, Káva, Maglód, Monor, Monorierdő, Nyáregyháza, Péteri, Pilis, Üllő, Vasad, Vecsés települések. A társulás képviselői ezen települések polgármesterei, akik átlagosan évi tíz alkalommal tartanak ülést.
    – Az elmúlt négy évben nem volt olyan nagy pályázati lehetőség, mely összefogta volna a kistérséget – mondta el kérdésünkre Fazekas Krisztina, a társulás munkaszervezetének vezetője.  – A 2011-es esztendő is csendesnek ígérkezik, mivel az uniós pályázati források lassan kifutnak. Azonban úgy gondolom, hogy ennek ellenére is sok lehetőség lesz a jövőben a települések közötti együttműködésre, melyeket érdemes lesz kiaknázni – tette hozzá a vezető.
    Az október végi találkozó egy kötelezően előírt, formális ülés volt. A tényleges tervek, feladatok, célok megtárgyalására a november 25-én megtartott ülésen került sor, a decemberi találkozón pedig várhatóan a két évre szóló közoktatási intézkedési tervet fogadják el.
 NAR
Címkék: Monor és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás , Pogácsás Tibor Szlahó Csaba Lehota Vilmos dr. Molnár Zsolt

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció