Javul a jelenlegi kaotikus helyzet

2010. december 13.
Albertirsa lakosainak száma közel két évtizede folyamatosan gyarapszik. A bérből és fizetésből élők mintegy hatvan százaléka ingázik naponta – főleg Budapestre –, melynek során túlnyomó többségük a vasút szolgáltatásait veszi igénybe. Hasonló a helyzet a közeli Dánszentmiklóson és Mikebudán is, ahol az ingázó lakosok szintén az albertirsai vasútállomást használják.

– Állomásunk naponta több ezer fő utazásáról gondoskodik. Ennek megfelelően rengeteg kerékpár, és mintegy százötven személygépkocsi megőrzését kell megoldanunk az állomás környékén – tájékoztatta lapunkat Fazekas László, Albertirsa polgármestere.

– Ezek bő kétharmada a vasútállomás északi oldalán jelenik meg, mivel az albertirsaiak többsége ebben az irányban lakik. Ugyanakkor ezen az oldalon főként a személygépkocsik, de a kerékpárok parkoltatása, őrzése is kaotikus, gyakorlatilag alig megoldott módon történik. A P+R, B+R parkoló építése ezt a helyzetet alapvetően megváltoztatja, javítja.
    A vasútállomás mellett 103 férőhelyes parkoló és 50 kerékpár befogadására alkalmas fedett kerékpártároló létesül. A járművek biztonságát az épülő közvilágítási és a térfigyelő rendszer segíti, emellett több mint hatszáz négyzetméter zöldterületet is kialakítanak.
NagyR
Címkék: vasút P+R

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció