Jó rajtot vettek

2012. március 30.

A labdarúgó NBIII tavaszi rajtja diadallal kezdődött mind a Mátra-csoportban induló Maglódnak, mind az Alföld-csoportban játszó Tápiószecsőnek.


Minden felkészülési nehézség ellenére simán nyert a Maglód Diósgyőrben a 16. fordulóban.  Igaz, ebben nagy szerepe volt a vendéglátók kapusának, hisz már a 25. percben piros lapot kapott – az élvonali csapatukban már kétszer is szereplő – Rakaczki Bence hálóőr. Egy gólveszélyes helyzetet akadályozott szabálytalanul. Weisz vállalta büntetőrúgást, melyet sikerrel érvényesített is (0-1). Gajda István gárdájának mindössze 20 perce volt az emberelőnyt kiélvezni, mert a 45.-ben még a félidőt jelző sípszó előtt Weisznek is távoznia kellett a pályáról, mivel a játék hevében két sárgát is begyűjtött. Így a második játékrészbe ismét kiegyenlített létszámmal kezdtek bele a csapatok. A diósgyőriek második gárdája mindent meg is tett, hogy az eredmény is egál legyen, de fáradozásuk a Maglód jó védekezésével szemben kevésnek bizonyult. Ráadásul a nagy igyekezetnek a 66. percben ismét egy szabálytalanságért – kezezés – járó büntetőrúgás lett a vége, melyet Lovrencsics sem hagyott ki (0-2). A harmadik maglódi gól, mely Lázár helyére beállt Csáknak köszönhető, már végleg megtörte a Diósgyőr II-t, így három góllal és újabb három ponttal a harmadik helyről várja a Maglódi TC a Salgótarján elleni folytatást.
    A Tápiószecső FC is győzelemmel kezdte a tavaszi nyitányt. Szathmári Márton, a felnőtt csapat edzője öt újonnan igazolt játékost is csatasorba állított a kezdő csapatban a Kecskeméti TE ellen. A Rákosmentétől érkező 26 éves kapus, Stammel András is bemutatkozott. A mezőnybeli újoncok – Baji László (Gyömrő), Komonyi György (Nagykáta), Králik Balázs (Szentmártonkáta), Mohácsi Gábor (Tápiószele) – mellett a mester az utolsó percekben a Jászboldogházáról igazolt Heinrich Istvánt is engedte szóhoz jutni csereként – Németh Gyula helyett –, így mondhatni egy teljesen megújított együttessel szembesültek a szecsői szurkolók, és az ellenfél házigazdák is. Sikeres volt a bemutatkozásuk Kecskeméten, hisz már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert. A találkozó elején azonban még nem volt ez érzékelhető, mert a 4. percben Juhász Bertalan lesérült – valószínűleg térd porckorong vagy ínszalagsérülést szenvedett –, így már a mérkőzés elején kényszercserére került sor. A sérült helyére Nagy Tamást küldte be játszani az edző. A kezdeti nehézségek után már a 20. percben Szilágyi Szilárd megszerezte a tápiószecsői vezetést (0-1), majd alig kilenc perc múlva Németh Gyula is megrezgette a vendéglátók hálóját (0-2), ezt az előnyt már minden igyekezetük ellenére sem sikerült a kecskemétieknek a meccs végéig megváltoztatni. A diadalért járó három ponttal viszont sikerült a tabellán előrébb lépniük a sárga-feketéknek, a nyolcadikról a hetedik helyre kerültek. Legközelebb az Indotek Csepel FC-t fogadják. Bár őszi találkozójukon nem sikerült leendő vendégüket legyőzniük – 2-0-ra kikaptak –, de a hazai pálya előnye és a frissítés segíthet most a győzelem elérésében a négy hellyel mögöttük kullogók ellen.
Trnavecz Adrienne
Címkék: Mátra-csoport

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció