Jobb késni, mint nem érkezni meg soha

2018. június 21.
Két személygépkocsi ütközött össze Gyömrőn, egy vasúti átjáróban. A baleset következtében szerencsére most nem történt tragédia, így is hatan szenvedtek könnyebb sérülést.

Hasonló esetekről – és sokkal súlyosabbakról is – naponta többször lehetne hírt adni, egyes médiumok ezt meg is teszik, a volán mögött, a motoron vagy a kerékpáron ülve, netán gyalogosan közlekedve mégis mintha az emberek egy jelentős része megfeledkezne a híradásokban látott-hallott borzalmakról. Ahogyan arról is, hogy a baleset nem válogat, bárkivel megtörténhet. Egyetlen apró figyelmetlenség, be nem tartott szabályok és készen van a baj.
Pest megyében tavaly összesen 1875 közúti közlekedési baleset történt, ebből 72 halálos kimenetelű volt, 534 pedig súlyos sérüléssel végződött. Ez azt jelenti, hogy tavaly csak a megyében átlagosan ötnaponta halt meg valaki közlekedési balesetben.
Idén az első negyedévben 338 közúti közlekedési baleset történt, 15 végződött halállal, 75 súlyos sérüléssel. A nyár beköszöntével fokozódnak az autósokra leselkedő veszélyforrások. A hőség mindenkit megvisel, fiatalokat és időseket egyaránt, tompulnak a reflex, emellett sokan figyelmetlenebbekké és türelmetlenebbekké válnak a kánikulában. Ebben az időszakban kiemelten fontos a szabályok betartása, és az sem baj, ha lassabban közlekedünk a szokottnál. Még mindig jobb késve érkezni, mint egy baleset miatt soha nem érni célba.
varga


« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció