Jubiláló gyermeknap Vecsésen

2010. május 18.
Éppen tizenöt évbe pattant ki Kis Tóth János, a vecsési József Attila Művelődési Ház igazgatójának fejéből egy nagyszabású rendezvény ötlete, mely nem csupán arról szólt, hogy legyen gyermeknapi rendezvény Vecsésen is. Az ötlet megszületését és a problémák kitárgyalását követően a tettek mezejére léptek a szervezők. A rendezvény szerény költségvetését az önkormányzat és sok-sok támogató adta össze, így egy nappal hivatalos gyermeknap előtt megrendezésre került a „nulladik” vecsési gyermeknap. Az első fellépő a 100 Folk Celsius együttes volt.

Az évek során a helyszín és az anyagi háttér nem változott, ám a körülmények és a kísérő programok folyamatosan alakultak, fejlődtek. Az egyik iskola „összerakhatós” színpadán folyt a műsor, ami ugyan nem nyújtott túl szép látványt, de a célnak megfelelt.
 
 Teteje nem volt, így mikor esett az eső, kényszermegoldásként egy ponyvás teherautó állt a színpad mögé, az lett a fedett színpad. A kísérő programok is sorra bővültek: mini vidámpark (körhinta, céllövölde stb.), kézműves játszóház a művelődési ház Gammel József Képző- és Iparművészeti köre jóvoltából, íjászat, vásárosok, büfé, stb. töltötte meg a rendelkezésre álló teret. A program is egyre gazdagabb lett és mind nevesebb (Levente Péter, Gryllus Vilmos, Kaláka együttes, Halász Judit, Kemény Henrik, Kolompos együttes, Szulák Andrea, Peremartoni Krisztina és még sorolhatnám) előadók léptek fel, egyre tarkább műsort adva.
Az első nagy áttörést az hozta, amikor a művelődési ház pályázati pénzből egy saját, profi mobil fedett színpadra tett szert. A második áttörést már maga a közönség idézte elő, hiszen a látogatottság miatt a sportpálya már kicsinek bizonyult, így a helyszín áttevődött a vecsési Epresbe, ahol a nagyobb tér miatt a vurstli is sokkal nagyobb és látványosabb lett, több kézműves árust és kísérő programot (lovagi torna, népi játszóház, repülőmodell bemutató, hőlégballonozás, sportversenyek stb.) lehet fogadni.
A vecsési gyermeknap​ egyik nagyszerű sajátossága, hogy az előző évi gyermekrajzverseny győztesének alkotása egyúttal következő év rendezvényének emblémája is lesz, és rákerül többek között a plakátokra, szórólapokra, pólókra.
Így jutott el kezdeti nagyon egyszerű körülmények között megvalósított, nem túl gazdag programot kínáló eseménytől a szervező gárda egy sok ezer főt vonzó, programokban gazdag, az egész családnak kikapcsolódást, szórakozási lehetőséget nyújtó rendezvényig.
NFO
Címkék: JAM ház gyereknap

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció