Jubileumi hangverseny Üllőn

Az emberi hang ingyenes, mégis a legszebb hangszer

2009. január 1.
Kodály Zoltán kívánsága Üllő városában igazi visszhangra talált. Az 1958–59-es tanévben kezdte el működését az azóta is egyetlen általános iskolában a zenetagozat. Éppen ötven évvel ezelőtt. Ezt a nevezetes évfordulót jubileumi hangversennyel ünnepelte szinte az egész város december 12-én. Dr. Gál Zoltán országgyűlési képviselő az oktatási miniszter üdvözlő levelével köszöntötte a rendezvényt.

 A Városi Sportcsarnokban összegyűlt zeneszerető és lelkes közönség többszöri vastapssal jutalmazta a zene szavát, a szó muzsikáját. Csodálatosan szólt minden hangszer és kórus (a jó kétórás műsorban). Elhangoztak versek, s reneszánsz tánc színesítette a meglehetősen gazdag összeállítást.
    A páratlan értékű, követésre méltó csapatmunka és -játék feledhetetlen élményt nyújtott. Fellépett kicsi és nagy, jelenlegi és egykori diák, amatőr és egyetemi hallgató, énekelni szerető és éneket tanító pedagógus. Emelte az esemény méltóságát, hogy Dudinszky Balázs erre az alkalomra jubileumi kvartettet írt. Az egyre fokozódó hangulatot, érzelmi telítettséget az alkalmi 100 tagú összkórus tetézte – bizonyítva ugyancsak Kodály szavait: „Az emberi hang ingyenes, mégis a legszebb hangszer”. Nem véletlen, hogy az intézményt immár húsz éve igazgató Hamikus Ferencné könnyeivel küszködve mondott köszönetet (a kivételes teljesítményért).
 – PI –
Címkék: zene koncert

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció