Jubileumi Liszt koncert

2011. június 6.

Az év leghosszabb napján, június 19-én 18 órától rendezik meg Mocsári Károly zongoraművész és a MÁV Szimfonikus Zenekar koncertjét.


Ahogy az elmúlt években, idén is nagyszabású műsorral örvendezteti meg a klasszikus zene kedvelőit a MÁV Szimfonikus Zenekar és Mocsári Károly  a monori fesztiválcsarnokban.Hatvanöt fős, teljes szimfonikus zenekar érkezik a városba. A koncert során a Svájcban élő világhírű karmester, Takács-Nagy Gábor vezényel. Mint azt Mocsári Ká­roly, a rendezvény ötletgazdája lapunknak adott korábbi interjújában elmondta, a Szent Iván éjjel megrendezésre kerülő nagy szimfonikus zenekari koncert egyedülálló a térségben.
    Az idei műsorral Liszt Ferenc születésének 200. évfordulójára emlékeznek. Nagyzenekari kísérettel a zeneszerző négy zongoraversenyét hallhatja a közönség Mocsári Károlytól, akit Liszt Ferenc darabjainak egyik legkiválóbb előadójaként tartanak számon. A fesztiválcsarnokban az Esz-dúr és Á-dúr zongoraverseny, a Haláltánc valamint a Magyar fantázia csendül fel.
   - Amikor Monoron koncertezünk, olyan, mintha haza mennénk. Érezzük a monori közönség szeretetét, örülünk, hogy minden alkalommal olyan sokan jönnek el, hogy meghallgassanak minket – mondta Lendvai György, a MÁV Szimfonikus Zenekarának ügyvezető igazgatója. – Gyakran okoz problémát, hogy egy városban nincs akusztikailag alkalmas hely, ahol felléphetnénk, de a monori fesztiválcsarnok megfelelő koncerthelyszín, mindig szívesen játszunk ott.
Már Anna

 

Címkék: koncert zene

« vissza

Kapcsolódó cikkek:

Legolvasottabb cikkeink:

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció