Kakaós piskóta grízpudinggal

2011. április 27.
Lepje meg családját egy a könnyen elkészíthető, de annál finomabb nyalánksággal!

Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 tojás
  • 16 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 4 evőkanál hideg víz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 dkg kakaó
  • A krémhez:
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • kb. 1,5 dl tej
  • 3 evőkanál gríz

  • lekvár

Elkészítés:

A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és a 4 dkg kakaóval elkevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a kakaós masszába forgatjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük.
A krémhez pudingot készítünk. A 1,5 deci tejből kb. 3 evőkanál búzadarával tejbegrízt főzünk, és a pudinghoz keverjük, majd hagyjuk kihűlni.
A piskótát kettévágjuk, mindkét oldalát megkenjük lekvárral, majd az egyik lapon elsimítjuk a grízes pudingot, a másik lappal pedig befedjük. Végül rövid időre a hűtőbe tesszük.

Címkék: recept

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció