Kevésen múlt a tragédia

Üllő - bűnügy

2014. november 17.
Dinya Gyula és felesége életét évek óta megkeseríti egy ismeretlen alak. Idén novemberben kétszer is lángba borult a 70-es éveiben járó házaspár udvara – feltehetően gyújtogatás áldozatai lettek. Csak a szerencsén múlt, hogy nem lett nagyobb baj. 

Az üllői Dinya Gyula és felesége évek óta küzd egy fantommal, aki ugyan nem szellem, nagyon is élő, mégis arctalan és megfoghatatlan. Egyelőre.
Ez az alak – akit már több kamerafelvétel is megörökített, amint a bűncselekményeket elköveti többször dobott festékbombát az idős házaspár otthonára, legutóbb egy sósavval megöltött üveggel vette célba Dinyáék garázsát. Valószínűleg nem téved nagyot, aki a házaspár ellen elkövetett többi alattomos cselekedetet is az éj leple alatt érkező maszkos idegen nyakába varrja. Az idős házaspár ellen annyi támadást intéztek az elmúlt évek alatt, hogy felsorolni is nehéz. Fagyállóval mérgezték meg a kutyáikat, féltéglákra vésett üzenetekkel verték be az ablakokat, fenyegető üzeneteket hagytak az udvaron, festékfoltokkal dekorálták ki a házuk falát, purhabot fecskendeztek az udvaron álló traktor motorjába, és ami a legborzasztóbb: három alkalommal gyújtották fel az udvarukon található szalmabálákat.
Az első tűzesetről tavaly decemberben lapunk is beszámolt. Az udvaron felcsapó lángokat a helyszínre érkező tűzoltóknak sikerült megfékeznie, de a házaspár télire betárolt zöldségei, gyümölcsei és az állataik takarmányának jelentős része odaveszett. A következő két eset idén novemberben történt, három nap leforgása alatt. Először a késő Dinya Gyula figyelt fel az égő szalmabálákra, mikor a kora esti órákban hazaért. Szerencsére a tüzet sikerült időben megfékezni. Másodszor az éjszaka kellős közepén csaptak fel a lángok az udvaron, és csak a szerencsének köszönhető, hogy az egyik szomszéd felébredt és meghallotta amint az udvari faszerkezetes építményen a hullámpala recsegve-ropogva lángolt. A tűz könnyen továbbterjedhetett volna az idős házaspár lakására, de akár a környező ingatlanokra is. Az öngyulladást minden esetben kizárták a szakértők, ellenben az idegenkezűség tényét nem – tudtuk meg az idős férfitól.


A tároló oda lett - csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia
Dinya Gyula a könnyeivel küszködve, felesége a sírástól elcsukló hangon idézte fel a történteket. Biztosak benne, hogy az őket ért támadások sora nem ért véget, azt viszont megjósolni sem lehet, hogy legközelebb mikor és mivel keseríti meg az életüket az ismeretlen elkövető. A házaspárnak nincsenek haragosai, állításuk szerint mindenkivel jó a kapcsolatuk. Úgy vélik az udvaron tartott állatok szúrhatják valakinek a szemét, pedig azokra sem lehet sok panasz, nem büdösek, nem hangosak. Tavaly decemberben is megírtuk lapunkban, hogy szakértők véleménye szerint, jó körülmények között, rendben tartott jószágokról van szó.
A rendőrök szinte már hazajárnak a Hunyadi utcai lakásba. Gyula 15 feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, mégsem sikerült eddig elkapni az elkövetőt. A házra szerelt kamerák és mozgásérzékelők kevésnek bizonyulnak a gonosztevő féken tartására. A felvételeken ugyan rendre feltűnik egy az arcát eltakaró, sötét ruhás alak, de ez kevés a bizonyításhoz. Már a szomszédok is félnek. Az utolsó tűzesetet látva talán a hatóság is komolyabban veszi a házaspár elleni támadásokat és – ahogyan az elvárható – mindent elkövetnek, hogy kézre kerítsék a tettest. Mert nem lenne jó olyan településen élni, ahol az ártatlan embereket rettegésben tartók nem nyerik el méltó büntetésüket. 
Vén 
Címkék: tűz gyújtogatás bűnügy

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció