Kidobták a „közbiztonsági hálót”

2010. március 16.
Egyre növekszik a társadalmi elvárás, hogy a közterületeken több és láthatóbb rendőr teljesítsen szolgálatot, a jogsértőkkel szembeni fellépés határozott és következetes legyen – hangsúlyozta lapunknak a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvívője. – A tavaly kidolgozott, Közbiztonsági háló névre keresztelt program a visszajelzések alapján javította a lakosság biztonságérzetét.

 Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője tekintettel az elmondottakra ezért rendelte el a program folytatását, amely alapján a kiemelten veszélyeztetett településeken naponta, a veszélyeztetett településeken hetente legalább három alkalommal, a veszélyeztetettnek nem tekinthető településeken legalább hetente egy alkalommal fokozott ellenőrzést kell tartani. – Március 1-je és 7-e között a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 86 fokozott ellenőrzés, 8 közlekedési és 1 körözési ellenőrzést hajtottak végre munkatársaink – mondta a szóvívő. – A fokozott ellenőrzéseket 2616 órában 406 rendőr hajtotta végre. Munkájukat 41 polgárőr is segítette. A közlekedési akciók időtartama az adott héten 114 óra volt, melyben 21 rendőr vett részt.
A program keretében végrehajtott akciók során 21 esetben érték tetten bűncselekmény illetve szabálysértés elkövetőjét, 5 fő körözött személyt fogtak el. Szabálysértés elkövetése miatt 239 esetben tettek feljelentést, 21 fő ittas vezetőt állítottak elő.
 
PJ


« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció